Ebeveyn Engineering For Kids ile çocuklar hem öğreniyor hem eğleniyor

Engineering For Kids ile çocuklar hem öğreniyor hem eğleniyor

29.03.2017 - 19:33 | Son Güncellenme:

Çocukların zihinsel ve bilimsel yeteneklerini eğlenceli bir şekilde geliştirmeyi amaçlayan Engineering For Kids (EFK), Nisan ayında düzenleyeceği atölye çalışmaları ile çocukları nesnelerin nasıl çalıştığını keşfetmeye çağırıyor.

Engineering For Kids ile çocuklar hem öğreniyor hem eğleniyor

Kimyadan, uzay ve havacılığa, makineden, elektriğe kadar birbirinden farklı mühendislik konuları ile çocuklara zengin bir içerik sunan Engineering For Kids bu bahar atölyeleri arasına ‘Lego Robotik’ ve ‘Sanal Gerçeklik’ eğitimlerini de ekliyor.

Haberin Devamı

Matematik ve bilim kavramlarını uygulamalı bir yöntem ile öğrenmeye teşvik eden Engineering For Kids, bahar coşkusunu düzenleyeceği atölye çalışmaları ile çocuklara yaşatacak. Problem çözme yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunacak olan Lego Robotik ve Sanal Gerçeklik atölyeleri ile çocukları nesnelerin nasıl çalıştığını keşfetmeleri için teşvik edecek.

Lego Robotik atölye çalışmasında çocuklar, ”Yardım Helikopteri” tasarlayarak üretmenin özgürlüğünü tadacaklar. Sanal Gerçeklik atölyesinde ise, Apollo roketini tanıyacak, roketlerin bölümleri ve çalışma prensiplerini öğrenecek olan çocuklar eğlenirken aynı zamanda öğrenme fırsatını da yakalayacaklar.

STEM metoduile sunulan eğitimlerde çocuklar, mühendislik tasarım süreci olan SOR, DÜŞÜN, TASARLA, YAP, TEST ET, GELİŞTİR kavramlarını öğrenip deneyimleyecekler.

Haberin Devamı

Amerika’da açıldığı 2009 yılından itibaren dünya çapında 150’den fazla noktada binlerce çocuğa ulaşan Engineering For Kids (EFK), çocukları doğuştan mühendis olarak kabul ederek zihinsel ve bilişsel gelişimlerini bu doğrultuda geliştirmeyi amaçlıyor.