Geri Dön

Et pişirmenin ve yemenin püf noktaları

“Etin Profesörü” unvanıyla tanınan Cüneyt Asan, et pişirmenin ve tüketiminin püf noktalarına ve et tüketirken dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çekti

Et pişirmenin ve yemenin püf noktaları

Cüneyt Asan, sağlıklı beslenmek için doğru eti seçmenin çok önemli olduğunun altını çizerek; “Yediğiniz etin kaliteli, lezzetli ve sağlıklı olması, öncelikle temin edildiği hayvanın ırkı ve nasıl beslendiği ile doğrudan orantılıdır.

Haberin Devamı

Ek olarak hayvanın doğru beslenmesi, hijyenik ve doğru yöntemlerle kesilmesi, standartlara uygun bir dinlendirme ve pişirme sürecinden geçmesi şarttır. Ne yerseniz o olursunuz. Mutlu ve sağlıklı olmanın sebebi mutlu yemekten geçiyor” dedi.

Asan, iyi pişmiş bir etin sırrının etin kaliteli ve dinlenmiş olmasında yattığını belirtiyor. Evlerinde eti yaygın olarak tüketenlere etin güvenilir ve sağlıklı olduğundan emin olmak için daima aynı kasaba, özellikle de mahalle kasabına gitmelerini öneren Asan; “Etin rengi, dokusu ve aroması ile çok kolay oynanabiliyor. İçindeki yağ dokusunun ve mermer görüntüsünün doğru oranlarda olması gerek.

Gıda maddeleri en çok hile yapılan alanlardan biri. İçine bir gram et koymadan köfte, salam, sucuk yapabiliyorsunuz. Bundan korunmanın yolu ise doğru markaları tercih etmek” dedi. Asan, tüketicilere kasaptan et alırken mutlaka yapacakları yemeğe göre et seçmelerini tavsiye etti.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber