Geri Dön

Fırında çinekop tarifi

Çinekop en sevilen balıklardan biri. Fırında çinekop tarifiyle enfes bir balık sofrası hazırlayabilirsiniz. İşte pratik fırında çinekop tarifi

Fırında çinekop tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kg çinekop
2 havuç
1-2 orta boy soğan
1 limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

Fırında Çinekop Nasıl Yapılır?

Fırın tepsisine alüminyum folyo serin.

Üzerine pişirme kağıdı serin.

Soğanları halka halka dilimleyip tepsiye dizin. Üzerine rendelenmiş havuçları serpin.

Balıkları yıkayıp üzerine kesikler attıktan sonra tepsiye dizin.

Bir kasede zeytinyağı, baharatlar ve tuzu karıştırın. Balıkların üzerine iyice sürün.

En üste de limon dilimleri koyun.

Fırında çinekop yaparken önce pişirme kağıdını sonra da alüminyum folyoyu kapatarak 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

Çinekop fırında çok çabuk pişen bir balıktır.

Çinekoptan güzel kokular geldiğinde piştiğini anlayacaksınız.

Fırında çinekop yaparken tepsinin tabanına isterseniz patates de dilimleyebilirsiniz.

 

 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber