Geri Dön

Kestane tarifi

Kestane içeriğinde yüksek oranda nişasta ve su barındırır. B1, B2 ve C vitaminleri bulunan kestane tüketimi abartılmadığı sürece oldukça faydalı bir besin kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hücrelerin yaşlanmasını geciktirir. İşte faydası saymakla bitmeyen fırında kestane tarifi

Kestane tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 1 kg kestane
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz

Kestane Nasıl Yapılır?

Fırını 200 derecede ayarlayın.

Kestaneleri iyice yıkayıp suya koyun.

Suyun içerisine şeker ve tuzu koyup kestaneler şişene kadar bekletin.

Kestaneleri sudan çıkartıp fırın tepsisine koyduktan sonra fırında 25 dakika pişirin.

Pişirdikten sonra yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber