Gelin makyajı ve profesyonel öneriler!

Haberin Devamı

Merhabalar…

Malum yaz sezonu ve düğünler bir hayli fazlalaştı! Her gelin o güne bambaşka bir heyecanla ve özenle hazırlanır. Gelinlik, saç ve makyaj bütünlüğü ise o günün önem sırasında yerini çoktan almıştır. Tabi ki en önemli detaylardan biridir gelin için…

Neden derseniz; geriye sadece fotoğraflar kalıyor ve herkes sizin güzelliğinizi görüyor! Doğru seçilmiş bir gelinlik, doğru taranmış bir saç ve doğru yapılmış bir makyaj ile usta bir fotoğrafçı buluşmasından daha harika bir şey olamaz değil mi?

Şimdi, isterseniz geline özel bir makyaj nasıl olur? Kim hangi renkleri tercih etmeli? Vurgular ve tonlar nasıl olmalı bunları konuşalım….

Öncelikle gelin adaylarına tavsiyem, “Ne istediğinizi iyi bilin ve konseptinizi belirleyin!”
“Nasıl gözükmek istiyorsunuz?”

Elbette herkes güzel gözükmek ister ama bunun içinde bazı detaylar bazı sırlar gizlidir. Güzel ve seksi mi, masum mu? Hırçın mı? Romantik mi? Çünkü seçilen gelinlik ve kişinin genel ruh hali bana bu konuda fikir verir ve buna göre makyaja hazırlanırım.

Bilmenizi isterim ki her gelin aynı değildir. Elbette gelin makyajında belli renkler kullanılır ama vurgular farklı yapılır.

Dünyaca ünlü kozmetik markalarının makyaj ürünlerini incelemek için Tıklayınız…

Şimdi size uzman bir makyaj uygulayıcısı olarak o güne daha kolay hazırlanmanız için bazı detayların altını çizeceğim.

1. Gelin olacak arkadaşlara tavsiyem saç ve makyaj ekibini önceden hazırlamaları ve mümkünse tanımaları. Böylece daha rahat bir hazırlık süreci geçirir. Çünkü güvenmek bu işte başarıyı arttırır.
2. O gün iyi bir uyku uyumuş, cildi temiz ve huzurlu bir geline makyaj yapmayı kim istemez ki?
3. Makyajda asla çok sert renkler olmamalıdır. Çok agresif makyajlar, sert hatlı makyajlar kullanılmamalıdır. Özellikle renkli far ve fazla kırmızı ruj tercih edilmemelidir. Vurgu belli bir noktaya yapılmalıdır. Ben genellikle gözlerin vurgulanıp dudakları geri çekilmesinden yanayım çünkü böyle bir makyajla bütün fotoğraflarda güzel çıkarsınız ve tahmin edersiniz ki ruj en kolay bozulan kısmıdır makyajın ve ruj çıkmış olsa bile makyaj etkisini sürdürür.
4. Makyaj yaparken ten makyajı asıl önemli olandır. Yüz ve vücut uyumuna dikkat etmek gerekir. Dekolte makyajını da uygulamak ama asla çok parlak simler kullanmamak gerekir. Çünkü çok basit gösterir abartı simler.
5. Eğer ki, bir bölgenizde sorun varsa onu kapatmaya çalışmak inanın o kusuru daha çok ortaya çıkarır, oysa onu doğalına bıraksak ve bir başka bölgemize dikkat çeksek daha mantıklı bir yaklaşım olur. Hepimizin ufak tefek kusurları, sorunları vardır değil mi?Ama bunu abartmadan usta bir şekilde gizlemek bir sanattır aslında.

Cilt rengine uygun tonlarıyla kusurları, kırışıkları ve çizgileri kapamaya yardımcı profesyonel ürünler için Tıklayınız…

6. Evet güzel ve vurgulu bir göz makyajı için biraz da takma kirpik gerekir değil mi? Burada da abartmadan asla gözü tamamen kapatacak kirpiklerden kaçının derim. İnanın bazen bir örümcek gelmiş oturmuş gibi olan kirpikler görüyorum! Oysa fazla uzun olmadan gürleştirme yapmak en mantıklısı. Tabi ki doğallık önemli değil mi?

Bütün de istediğim görüntüyü elde ettikten sonra gelin makyajının tüm gece kalıcı olması da gerekir ve bunu için sabitleyici özel ürünler kullanırız, aslında bizlerin yaptığı makyaj her zaman uzun süre dayanır çünkü bizler makyajı yaparken cilde oturtuyoruz yani sizler sürüyorsunuz biz oturtuyoruz! Biraz farklı değil mi? Makyajı yüze doğru ürünler ve doğru fırçalarla uyguladığımız için normal bir makyaj da yapsan bütün gün, gece kullanabilirsiniz.

Ünlü kozmetik markalarının makyaj sabitleyici ürünleri için Tıklayınız…


Evet size iyi bir uyku, temiz bir cilt ve uzman bir ekip bulmanızı tavsiye ediyorum. Ve bu mutlu gününüzün keyfini çıkarın! Asla suratınızı asmayın çünkü dünyanın en güzel makyajı bile asık suratlı bir gelinde hiç işe yaramıyor, bilmenizi isterim.

Benim söyleyeceklerim şimdilik bunlar, klasik temel bilgiler yazmak istemedim sizlere çünkü bunları zaten her yerde okursunuz. İnşallah başka konu ve yazılarda buluşuruz.