Estetik Genital estetik ile cinsel hayatınızı güzelleştirin

Genital estetik ile cinsel hayatınızı güzelleştirin

13.04.2017 - 18:08 | Son Güncellenme:

Kadınların özgüvenini artıran genital estetik operasyonların çiftlerin cinsel hayatını da güzelleştirdiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert estetik operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Genital estetik ile cinsel hayatınızı güzelleştirin

“Kadınlarda kişisel farklılıkların yanı sıra doğum sonrası oluşan genital bozukluklar, genetik anomaliler, hormonal etkiler, yaşlanma ve genitalenfeksiyon gibi sebepler de genital bölgenin estetiğini bozabilir. Bazı kadınlarda genital bölgede iç dudaklarda uzama ve sarkma sorunu ortaya çıkabilir. Vajina dudaklarının yani labiaların boyutu, rengi ve şekli de kişiye göre farklılık gösterebilir. Vajina estetiğindeki tüm bu sorunlar kadınlarda özgüven kaybına yol açarak, cinsel yaşantılarına zarar verebilir.”

Vajina estetiği özgüveni artırıyor
“Genital bölgedeki dış dudaklar yapısal olarak normalden uzun, büyük ya da asimetrik olabilir. Hatta bazı kadınlarda iç dudaklar, dış dudakların dışına taşabilir. Dudakların dışa doğru fazla sarkık olması tıbbi açıdan bir soruna neden olmasa da estetik açıdan kişinin mutsuz olmasına yol açabiliyor. Özgüven kaybına yol açan bu durum kadınların cinsel yaşantılarında kendilerini rahatsız hissetmelerine neden olabiliyor. Bu durum cinsel ilişki sırasında hem kadın hem de erkeğin sıkıntı yaşamasına neden olabiliyor.”

Labioplasti ile düzeltilebilir
“Labioplasti estetiği, genital organdan dışa sarkan iç dudakların kısaltılmak amacıyla yapılan cerrahi bir operasyondur. Vajina bölgesindeki şekil bozukluklarından ya da fonksiyonel nedenlerden dolayı sıkıntı yaşayan kadınlar vajina iç dudağı estetiği ile tedavi olabilirler. Alanında uzman bir kadın doğum uzmanına başvurarak kendilerine özel daha ayrıntılı bilgi alabilirler.”

Op. Dr. Esra Çabuk Cömert“Labioplastiestetiğiduruma göre lokal ya da genel anestezi altında ortalama 1 saat içinde tamamlanır. Alınmasına gerek olmayan kendiliğinden çözünen estetik dikişler kullanılır. Vajina estetiği kızlık zarına zarar vermez.Cinsel ilişkiye, orgazma, gebe kalmaya ve doğum yapmaya engel olmaz. Estetik dikiş sayesinde ameliyattan sonra hiçbir şekilde görünen bir iz olmaz. İyileşme süreci oldukça kısadır. Genellikle hasta ortalama bir hafta içinde normal hayatına dönebilir.”

Haberin Devamı

Genital estetik ile cinsel hayatınızı güzelleştirin

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert

Yazarlar