Genel Sağlık Grip nasıl çabuk geçer?

Grip nasıl çabuk geçer?

27.10.2016 - 12:11 | Son Güncellenme:

Havaların güneşli ama soğu halleri grip salgınını hızla arttırdı. Herkes gribi hızlı geçirmeye çalışıyor. Peki grip nasıl hızlı geçer? İşte grip olan siz değerli okuyucularımız için derlediğimiz grip geçiren öneriler.

Grip nasıl çabuk geçer

Hava değişikliklerinin hayli yoğun olduğu bu günlerde güneşe aldanarak çıkanlar grip salgınına hızla yakalandı. Gribin bulaşıcı bir hastalık olmasından dolayı da bu salgın uzun zaman devam eder. Grip olan bir kişi hasta olmasından itibaren bir hafta boyunca gribi bulaştırabilir.

Özellikle kapalı yerlerde bulaşıyor
Gribin bulaşması bu kadar kolayken üzerine bir de kapalı ortamlarda grip olan biriyle kalmak zorunda olanların neredeyse hiç şansı olmaz. Kişiler arasında solunum yoluyla dolaşabilen grip, hapşırık, öksürük nedeniyle ağızdan çıkan tükürük ve virüsler solunum yoluna girer.

Hapşırık ve öksürükle ağızdan çıkan tükürükler yaklaşık 2 saat boyunca kapalı ortamda kalabilir. Bu durumda ofis, sınıf gibi kapalı ortamlar gribin yayılması için iyi birer ortamdır.

Grip nasıl çabuk geçer

Gribin bulaşmaması için neler yapılmalıdır?
*Grip olan kişi bol bol c vitamini almalıdır. Mümkünse doğal yollarla. Portakal, mandalina, greyfurt ve limon içinde c vitamini barındıran yiyeceklerdir.

Grip nasıl çabuk geçer
*Sarımsak gribin bulaşmasını önlemek ve gribin geçmesini sağlamak için iyi bir yöntemdir. Grip nasıl çabuk geçer diyorsanız bolca sarımsak tüketebilirsiniz. Hatta grip olan birinin odasının bir yerine sarımsak koyarsanız odanın mikrobik düzeyini de düşürür.

*Sarımsak gibi soğan da etkili bir yöntemdir. Soğanı ekmek üzerine dilimleyip yerseniz vücudunuzdaki grip virüsünden arınabilirsiniz.

*Grip olan birinin muz yemesi de gribi hızlıca geçirir.

*Adaçayını gargara yaparsanız boğaz enfeksiyonunu önler.


Grip için yapılan karışımlar

Gribin geçmesi için yapılan karışımlarda bulunmaktadır. Bu yöntemler alternatif tıp yöntemleri olarak bilinir ve tamamen doğal karışımlarıdr. Ancak vücudunuzun bunlara karşı bir reaksiyon göstermesi durumu söz konusu olabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için yine de bir uzamana danışmanızı öneririz.

Grip nasıl çabuk geçer
*Doğal grip hapı: 1 tatlı kaşığı çiğ kahvenin üzerine yumurta sarısı koyup karıştırın. Üzerine de yine 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyin. Bu macunu küçük parçalar haline getirerek hap gibi yutun. Grip için etkili bir doğal ilaç olduğunu göreceksiniz.

*Çuha çiçeği: Aktarlardan rahatlıkla bulabileceğiniz çuha çiçeğini (30 gram olacak) 1 litre suyun içinde haşlayın. Süzüp tortularından kurtulduğunuz karışımı ılık şekilde içebilirsiniz. 3 bardaktan fazla içmemeniz tavsiye edilir.

*Lavanta: Çuha çiçeği gibi lavanta da grip için etkili bir bitkidir. Yine bir litre suyun içinde demleyeceğiniz lavanta çay gibi içilebilir.

* Kuru meyvelerin mucizesi: 1 litre suyun içinde haşlayabileceğiniz kuru incir, kuru üzüm ve sonrasında içine ekleyebileceğiniz muz gribin geçmesinde oldukça etkili olur.


Meyve ve sebzeler
Daha önce de belirttiğimiz gibi içinde c vitamini bulunan meyve ve sebzeleri tüketmek vücut direncinizi ve bağışıklığınızı artıracağı için gribin hızlı geçmesinde etkili bir yol olacaktır.

İçinde c vitamini olan meyve ve sebzeler nelerdir?

Grip nasıl çabuk geçer

-Kuşburnu
-Mandalina
-Portakal
-Mango
-Greyfurt
-Kayısı
-Kivi
-Kırmızı biber

Bu meyve ve sebzelerin arasında kuşburnunun namı diğerlerine göre daha fazladır. İçinde en çok c vitamini olan meyve olan kuşburnunun 100 gramında yaklaşık 1500 mg c vitamini vardır.


Grip nasıl çabuk geçer
Taze sıkılmış meyve suyu
Meyveler kadar meyve suları da vücudunuzun griple olan savaşı için etkili bir silahtır. Mandalinayı tane ile yerken aldığınız c vitamini oldukça düşüktür. Bu nedenle portakal ve greyfurt ile karıştırıp suyunu içerseniz daha etkili olacaktır. Meyve sularının sindirimi de tanelerden daha olay olduğundan gribi hızlı geçirecektir.


Tüm bu doğal ilaçlara ek olarak terleyin
Ter, vücudunuzdan mikrop atmak için en etkili yöntemdir. Eskilerin de dediği gibi "bir terlesen bir şeyin kalmaz"
Gerçekten de terle atamadığınız grip yoktur. Terlemenin en sağlıklı yöntemi bol bol sıvı tüketmek ve en bilindik yöntemle battaniye yorgan altına girmektir.

Terlemenizi sağlamak için tüketebileceğiniz sıvılar nelerdi?
Öncelikle suyu kesinlikle ihmal etmemeniz gerekmektedir. Onun dışında;

Nane limon
Limonlu sıcak su
Zencefil çayı
Ada çayı
Kuşburnu çayı
Tavuk suyu limonlu çorbalar
Tarhana çorbası

Grip nasıl çabuk geçer

Sağlıklı günler dileriz
PembeNar Özel

Zerdeçalın Faydaları Nelerdir?

Yazarlar