Püf Noktası Hamama ne ile gidilir?

Hamama ne ile gidilir?

25.07.2017 - 14:09 | Son Güncellenme:

Hamama ne ile gidilir, hamamda ne giyilir gibi sorular hamama ilk kez gidecekleri meraklandırıyor. İşte hamam ile ilgili bilmeniz gerekenler, hamama ne ile gidilir?

Hamama ne ile gidilir

Hamama ne ile gidilir, hamamda ne giyilir gibi birçok soru Türk Hamamı hakkında özellikle hayatında ilk kez hamama gidecekler için en çok merak edilen sorulardan biri. Yurtdışında da adından söz ettiren Türk hamamında geçen bir gün sonunda kuş gibi hissedeceğinizi ve hayatınızın en keyifli günlerinden birini geçirebileceğinize neredeyse eminiz. Siz de en gözde Türk geleneklerinden olan Türk hamamı keyfini yaşamak istiyor fakat yanınızda ne götüreceğinizi bilemiyorsanız, işte cevabı:

Haberin Devamı

Hamama ne ile gidilir?

Hamama ne ile gidilir

Peştemal

Türk hamamı deyince ilk akla gelen tabii ki peştemaldir. Bazı yerlerde bu size hamam tarafından temin edilse de kendi peştemalinizi getirmenizi isteyebilirsiniz.

Hamama ne ile gidilir

Havlu

Vücudunuzun ıslaklığını almak için peştemal yetersiz gelebilir. Daha sonrası için havlu ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Hamama ne ile gidilir

Terlik

Hamamın mermerleri elbette sıcak olacaktır ama içeride dolaşırken daha rahat etmek için terlik mutlaka çantanızda olmalı.

Hamama ne ile gidilir

Lif / Kese

Lif ve keseler genelde hamam tellakları tarafından getirilir. Fakat siz hamamda kendiniz olmak isterseniz kendi kesenizi götürebilirsiniz.

Hamama ne ile gidilir

Ponza (Topuk) taşı

Hamamın sıcaklığı ve suyun etkisi ayak altında oluşan ölü derileri temizlemek için mükemmel ortam olabilir. Dolayısıyla yanınızda topuk taşı getirmeniz, bir fırsat olabilir.

Haberin Devamı

Hamama ne ile gidilir

Şampuan - Sabun

Hamamda olmazsa olmazlardan biri de tabii ki şampuan ve sabun.

Hamama ne ile gidilir

Çamaşır

Hamam seansından çıktıktan sonra temiz kıyafetler giymek en rahatlatıcı hislerden biri. Dolayısıyla hamama geldiğiniz kıyafetler yerine çantanıza temiz kıyafetler atarsanız daha rahat edebilirsiniz.

Hamama ne ile gidilir

Bikini

Hamam hakkında en merak edilen soru, içeride ne giyileceği. Öncelikle eğer daha rahat hissedeceğinizi düşünüyorsanız, bikini götürebilirsiniz. Fakat bilmelisiniz ki hamam kültüründe üst beden için bikini kullanımı pek yaygın değil.

Yazarlar