Doğum Sonrası Hamilelik sonrası göbeğinin nedeni

Hamilelik sonrası göbeğinin nedeni

26.07.2016 - 10:34 | Son Güncellenme:

Hamilelik bittikten birkaç hafta sonra podyuma çıkabilecek fiziğe dönmek sadece Victoria's Secret meleklerinin yeteneği. Normalde hamilelikten sonra oluşan göbekten kurtulmak 8 haftaya yakın sürer.

Hamilelik sonrası göbeğinin nedeni

9 ay boyunca bebek taşıyan anne bedeni esner ve genişler ama ne yazik ki lastik gibi eski haline dönmez. Hatta özellikle göbek bölgesinin eski haline dönmesi 6 ile 8 hafta sürebilir.

Haberin Devamı

Aynı durum sadece göbek için değil rahim için de geçerli. Bu iki bölgenin kendini salması ve toparlanma sürecinin uzun olması, doğum sonrası kadın bedeninin hantallaşmasına sebep oluyor.

Aylar boyunca 2 kişilik yemek yemek ve kilo almak hamilelikte normal bir süreç ama doğum sonrası oluşan göbeğin sebebi değil.

Bebek büyürken rahim kendiliğinden genişler ve kasık kemiğini yukarı kaldırırken karın bölgesini iter. Kadınların doğum yaptıktan sonra 6 aylık hamile gibi görünmesinin sebebi budur.

Beden yavaş yavaş ter, çiş ve vajinal salgılar ürettikçe vücut eski haline dönecektir. Ama süreci hızlandırmak isteyen anneler emzirme ve spor yapmaya devam etmelidir.

Ayrıca vücudun toparlanma süreci annenin yaşına, bebeğin büyüklüğüne, hamilelik öncesi kiloya göre değişiklik gösterir.

Haberin Devamı

Kaynak: Dailymail

Yazarlar