Hamsinin mangalda kışın pişmesi gerekir. yazın veya baharda mangalda pişen hamsi lezzetsiz olacaktır. Aynı zamanda hamsiyi ızgaraya dizerken sık aralıklı olan bir ızgara teli seçmelisiniz. Palamut, eylül ve ekim aylarında mangalda pişirilmelidir. Bu balığın yağlanma ve lezzetli olma zamanı tam olarak bu aylarda gerçekleşir. Palamut ister halka ister fileto şeklinde mangalda pişirilebilir. Çinakopu mangalda sulu sulu ve lezzetli bir şekilde yemek istiyorsanız mangalı ocak ayında yakmanız gerekecek. İyice yağlanmış olmasından dolayı ocak ayında bütün olarak mangalda pişirebilirsiniz. Yazın sonlarına doğru mangalda balık partisi vermek istiyorsanız seçimi lüferden yana kullanmalısınız. Eylül, ekim ve kasım aylarında mangalda pişen lüferin tadı çok lezzetli olacaktır. Yazın ortasında İlle de mangalda balık yemek istiyorum diyorsanız seçiminizi sardalyeden yana kullanmalısınız. Doğrudan ızgarada pişirebileceğiniz sardalyeyi defneyaprağına sarıp mangalda pişirebilirsiniz.