2-3 dakika kızartın. 7-10 dakika buharda pişirin. 5-7 dakika kaynatın. 200 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin 5-8 dakika kızartın. 8-12 dakika buharda pişirin 7-10 dakika kaynatın 200 derecede 15-20 dakika pişirin. Önceden haşladıysanız 7 dakika kızartmanız yeterli. Önceden haşlanmayan karnabahar için bu süre 15-20 dakika. 30 dakika buharda pişirin. 10-15 dakika kaynatın. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. 5-7 dakika kızartın. 5-10 dakika buharda pişirin. 4-8 dakika kaynatın. 180 derece sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişirin. Halka şeklinde kestiğiniz patlıcanları 5-7 dakika kızartın. 20 dakika buharda pişirin. Büyük dilim kestiğiniz patlıcanları 20-30 dakika kaynatın. 190 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Rengi pembeleşinceye kadar kızartabilirsiniz. Enginarı buharda pişirmek için bütün olarak attığınızda beklemeniz gereken süre 30-40 dakika. Parçalayıp atarsanız bu süre 15-25 dakikaya iniyor. Kaynatmak için hepsini bütünüyle suya attığınızda 25-30 dakika, parçaladığınızda 15-20 dakika. Not: Parçaladığınız enginarı kaynatırken içine 1 litre su ve bir limon suyu koyun 180 derece ısıtılmış fırında 60 dakika pişirebilirsiniz. 15 dakika kızartın. Dilimlenmiş balkabağını 20-30 dakika buharda pişirin. Dilimlenmiş balkabağını 20-30 dakika kaynatın. 200 derece sıcaklıktaki fırında 20-25 dakika pişirin. 15 dakika kızartın. 2-4 dakika buharda pişirin. 3 dakika kaynatın. 15 dakika 200 derece ısıtılmış fırında pişirin. 5-7 dakika kızartın. 20-25 dakika buharda pişirin. 15-20 dakika kaynatın. Dilimlediğiniz kabağı 200 derecede 20 dakika, bütün kabağı 35 dakika pişirin. Tanelerini kızartmak için ihtiyacınız olan süre, 3-5 dakika. Ancak mısır koçanını kızartmak isterseniz bu süre 30 dakika. Buharda pişirmek için 15-30 dakika, kaynatmak için 50 dakika ile 2 saat arasında süreye ihtiyacınız var. 200 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirebilirsiniz. 20-25 dakika kızartın. 20-30 dakika buharda pişirin. Küp şeklinde dilimlediğiniz patatesleri 15-20 dakika kaynatabilirsiniz. Fırın için bu süre 30 dakika. Haşlanmış fasulyeyi güveçte yapmak için 1 gün önceden suda bekletin. Ardından 2 saat haşlayın. Yine bir gün boyunca beklettiğiniz fasulyeyi 2.5-3 saatte buharda pişirebilirsiniz. Kaynatarak yapmak için harcamanız gereken süre eğer önceden suda bekletmediyseniz 4-5 saat. Beklettiğiniz fasulyeyi ise, 40-80 dakika arasında kaynatabilirsiniz. Önceden suda beklettiğiniz fasulyeyi 150 derecede 1 saatte de pişirebilirsiniz. Daire şeklinde kestiğiniz havuçları 4-6 dakika arasında kızartabilirsiniz. Buharda pişirmek için ise, 10-13 dakika arasında beklemeniz gerekiyor. Dilimlediğiniz havucu 8-10 dakika kaynatabilirsiniz. Havucu bütün olarak atarsanız bu süre 20-30 dakika arasında. Havucu daha büyük dilimlerle rosto şeklinde de yapabilirsiniz. Bunun için harcamanız gereken süre; 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika. 20-25 dakika kızartma süresi, 35 dakika buharda pişirme süresi, 20-25 dakika kaynatma süresi bulunuyor. Fırın için ise bu süre; dilimlenmişler için 25 dakika ve 180 derece.