Geri Dön

Hasanpaşa köfte tarifi

Köfte severlere müjde! Hasan paşa köfte tarifiyle sofralarınızı süsleyip lezzetlendirebilirsiniz. İşte sizlere köftenin en yakın dostu patates püresiyle yapılan Hasan paşa köfte tarifimiz.

Hasanpaşa köfte tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım kilo kıyma
1 tane yumurta
1 tane soğan
3 çorba kaşığı galeta unu
1 avuç maydanoz
1 kaşık karabiber
Tuz

Hasan paşa köfte püresi için;
2 tane patates
Yarım su bardağı süt
Yarım çay kaşığı karabiber
Kaşar peyniri içi için
İstediğiniz miktarda tuz

Hasan paşa köfte sosu için;
1 çorba kaşığı salça
Tuz ve dilediğiniz miktarda su

Hasanpaşa Köfte Nasıl Yapılır?

Hasan paşa köfte için gerekli olan tüm malzemeleri bir kabın içerisine koyun.

Kıymayı normal köfte yoğurur gibi yoğurun.

Daha sonra kıymayı mandalina büyüklüğünde yuvarlayın.

Mandalina büyüklüğünde yuvarladığınız hasan paşa köftenin ortasını oyun. Ve yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.

190 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Hasan paşa köfte patates püresi hazırlanışı

2 tane orta boy haşlanmış patatesi ezip püre haline getirin.

Daha sonra patatese tuz ve karabiber ekleyin.

Eklediğiniz baharatlardan sonra sütü de ekleyip blenderdan geçirin.

Hasan paşa köfte sosu hazırlanışı

Oda sıcaklığında beklemiş olan bir bardak suyu bir çorba kaşığı salça ile karıştırın. Dilediğiniz miktarda tuz ilave edip çırpın.

Pişmiş ve kızarmış olan köftelerin üzerine sıcakken kaşar koyun. Daha sonra üzerine patates püresi ekleyin. En son sosunu ekleyerek fırında pürenin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun…

Köfte yaparken bunlara dikkat!

Köfteyi yaparken kuru soğanı elde doğramak yerine muhakkak rendeleyin aksi takdirde köftenizi yerken soğan parçaları ağzınıza gelecektir.

Kıymayı muhakkak kasapta kendi gözlerinizin önünde çektirin. Kıymayı bir kere makineden çektirmek yerine iki kere çektirmeniz gerektiğini unutmayın.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber