Geri Dön

Haşhaşlı kurabiye tarifi

Haşhaşlı kurabiye, genelde keklerin ve kurabiyelerin üzerinde görmeye alıştığımız haşhaşlı tariflerden çok farklı. Haşhaşlı kurabiye tarifi, limonun aromatik tadı ile haşhaş tohumlarının çıtır tadını birleştiriyor. Haşhaşlı kurabiye ile hem limonun aromatik tadına hem de ağızda dağılan çıtır çıtır haşhaşların lezzetine lezzet katacaksınız. İşte haşhaşlı kurabiye tarifi:

Haşhaşlı kurabiye tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 bardak un
1 bardak şeker
200 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı haşhaş
3 yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Haşhaşlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

1. Oda sıcaklığında olan tereyağı ile birlikte; şeker, yoğurt ve yumurta sarılarını yoğurun.
2. Limon kabuğu, limon suyu, haşhaş, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek yavaş yavaş un ilave edin.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
4. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine haşhaşlı kurabiyeleri dizin.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları kızarana kadar pişirin.
6. Haşhaşlı kurabiye hazır!

Afiyet olsun!

Haşhaş hem yemeklere kattığı lezzetiyle hem de faydalarıyla öne çıkan bir besin. İşte haşhaşın saymakla bitmeyen faydaları:

Ağrı kesicidir.
Kolesterolü düşürür.
Uyku problemlerini çözer.
Tansiyonu dengeler.
Hücrelerin yenilenmesini hızlandırır.
Kalp hastalıklarını engeller.
Bağışıklığı güçlendirir.
Egzamaya iyi gelir.
Enerji verir.
Meme kanseri riskini azaltır.
Sindirim sistemini düzenler.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber