Geri Dön

Haydari tarifi

Soğuk mezeler arasında haydari olmazsa olmaz. Yapımı da oldukça kolay olan haydari özellikle yaz sofralarında sıkça tercih ediliyor. Ege mutfağının efsane mezesi haydari nasıl yapılır? Haydari yapmanın püf noktaları nelerdir?

Haydari tarifi
  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 gram süzme yoğurt
50 gram beyaz peynir
2 diş sarımsak
4 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
Yarım çay kaşığı tuz

Haydari Nasıl Yapılır?

Yoğurdu bir kaseye alın, peyniri rendeleyin.

Sarımsakları rendeleyin.

Kızdırdığınız zeytinyağına naneyi ekleyip kokusu çıkınca altını kapatın.

Bütün malzemeleri güzelce çırpın.

Dilerseniz zeytinyağı, dereotu, salatalık ya da pul biberle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber