Her söylenene İnanmayın!

Kulaktan dolma, reklamlarda gördüğünüz yöntemlerle kilo vermeye çalışırken dikkat!

Zayıflayayım derken, iyice şişmanlayabilir, sağlığınızdan olabilirsiniz. Şişman bireyler vücutlarında bulunan yağlardan kurtulmak için sihirli ilaçlar, metotlar arıyorlar, Şişmanlıktan kurtulmak için uygulanan bu yöntemler şöyle sıralanabilir:

* İlaç tedavileri
* Naylon eşofman, sauna eşofmanı vs..
* Bölgesel egzersizler, pasif jimnastik vs..
* Düşük kalorili diyetler
* Diuretik maddeler içeren gıda maddeleri (sıvı kaybı sağlayan)
* Tek tip gıda maddeleriyle beslenme.

Aslında bu yöntemlerin hepsi kilo vermenizi sağlar fakat ne yazık ki verdiğiniz kiloların birçoğu yağdan gitmez. Asıl amaç, vücuttaki yağ oranımızı dengelemek, yani vücutta bulunan yağ kitlesinden sağlıklı biçimde kurtulmaktır. Yukarıda sayılan yöntemlerle istediğiniz kiloya inebilseniz dahi, vücudunuzun istediğiniz görüntüye ve sağlığa kavuşmasını sağlayamayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Vücudunuzun yağ yakımını hızlandıracak Limon suyu ekstresine sahip formül için Tıklayınız…


Eskiden yağlı ama yine de sert kol ve bacaklarınız ölçü olarak biraz daha incelse de, vücudunuz o eski sertliğini yitirebilir, kas kitlesi azalacağı için uzuvlarınız yağların iyice belirginleştiği bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu tip yollarla kilo verenler daha sonra alacakları kilolarla vücutlarındaki yağ oranını daha da artıracak, böylece sağlığını iki misli tehlikeye sokmuş olacaktır.


Geçici yöntemlerle, vücudumuz için çok gerekli kas kitlelerini kaybetme riski büyüktür. Yağ yakmak için, metabolizmanın sağlıklı ve düzenli çalışmasını sağlayacak gıda maddeleri dengeli olarak alınmalıdır.


Kas - yağ oranına göre vücudun sistemi belirlendikten sonra egzersiz programı kişiye özel uyarlanmalıdır. Kas çalışmalarının yanında; yürüme, koşma, bisiklet gibi egzersizlerden biri seçilerek, yaşa göre hesaplanacak nabız sayısında egzersiz yapılmalıdır. Ağırlık çalışmaları yapılmaksızın diyetle birlikte uygulanan uzun süreli yürüyüş, koşu vs. gibi aktiviteler ise, kas kitlesini küçültecek, böylece hem görüntü hem sağlık olarak bazal metabolizmayı olumsuz etkileyecektir.

Haberin Devamı


Bundan kurtulmak için ağırlık çalışmaları, yürüyüş, koşu, bisiklet türündeki çalışmalar, doğru beslenme programıyla birlikte yürütülmelidir. Şişmanlık tedavisi için uygulanacak egzersiz programları kişiye özel olarak ve bir beslenme uzmanı tarafından hazırlanmalıdır.