Adalet, ne kadar önemli bir kavram değil mi? Kendimiz, ailemiz, sevdiklerimiz, ülkemiz, insanlık için “adalet” isteriz.

Adaletle ilgili sorunları duvarların ardına taşımanın en iyi yoluysa sanattır. Özellikle sinema sanatı konuyu herkesin anlayacağı bir dile büründürüyor. Adaletin sinema sanatındaki yansımasını kitlelere ulaştırarak bu sorunlara dikkat çeken, toplumsal bilinç oluşturmayı hedefleyen prestijli film festivallerinden biri de “Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali”.
Festival, “herkes için adalet” düşüncesiyle 2011 yılından bu yana İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından her yıl düzenleniyor. Tüm dünyada tartışılan adalet uygulamaları, bozuk gelir dağılımı ve giderek yoksullaşan insanların yaşam savaşının adalet ile kesişmesi, festivalin bu yılki temasının “Yoksulluk” olmasının nedenlerinden bazıları.
Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan festival, 29 Eylül 2016 Perşembe günü İstanbul Cemal Reşit Rey’de gerçekleşecek açılış galası ile izleyenlerle buluşacak. Altın Terazi uzun ve kısa metrajlı filmlerin yarışacağı programda ayrıca akademik programlar ve paneller de mevcut. Koordinatörlüğünü Prof.Dr.Bengi Semerci’nin yaptığı festival ve akademik program yine dopdolu. Festivalin açılış filmi ise 2016 Cannes film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülü kazanan Ma’Rosa (Rosa anne). Rosa ve 4 çocuğunun mücadelesi gerçekten seyretmeye değer.
Uzun metraj film yarışmasının jürisinde ise bu yıl; İsa Qosja, Füsun Demirel, İsmail Güneş, Mert Fırat ve Selman Dursun yer alıyor.
Programdan bazı başlıkları da sizlere sunmak istiyorum,
-Festival 30 Eylül-06 Ekim 2016 tarihlerinde gerçekleşecek.
-Film gösterimleri Beyoğlu Atlas ve Ortaköy Feriye sinemalarında yapılacak.
-Festival hakkında basın toplantısı 21 Eylül 2016 Çarşamba günü düzenlenecek.
-Açılış galası 29 Eylül 2016 Perşembe CRR’de (Cemal Reşit Rey) olacak.
-Açılış filmi unvanıyla Ma’Rosa (Rosa Anne) gösterime sunulacak.
-Uzun metrajlı film yarışmasında; Türkiye, Güney Kore, İspanya, İrlanda, İngiltere, Hollanda, Japonya, Gürcistan, Avusturya ve Peru’dan 10 film ödül için yarışacak.
-Akademik toplantılar İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüs’ünde Doktora Salonun’da gerçekleşecek ve herkese açık akademik toplantılara katılım ücretsiz olacak.
-“Beyaz perdeden yansıyan yoksulluk” ve “sanat adalet getirir mi?” konulu ünlü simaların konuşmacı olarak katılacağı 2 panel, Beyoğlu Atlas ve Ortaköy Feriye sinemalarında yapılacak.
Herkese şimdiden iyi seyirler dilerim.

Haberin Devamı

Twitter: https://twitter.com/seraptorun73

Haberin Devamı

Instagram. https://www.instagram.com/seraptorun/