Sağlıklı Beslenme Hindistan cevizinin faydaları

Hindistan cevizinin faydaları

14.06.2017 - 15:02 | Son Güncellenme:

Diyetlerde ara öğün olarak da kullanılan Hindistan cevizinin faydaları saymakla bitmiyor. Kemikleri güçlendiren Hindistan cevizi diş sağlığı açısından da oldukça önemli.

Hindistan cevizinin faydaları

Diyetlerde ara öğün olarak da kullanılan Hindistan cevizinin faydaları saymakla bitmiyor. Kemikleri güçlendiren Hindistan cevizi diş sağlığı açısından da oldukça önemli.

Haberin Devamı

Taze Hindistan cevizi kalsiyum deposu olması nedeniyle kemik ve diş sağlığı için çok faydalı. Düzenli kullanımda vücutta oluşan mikropları öldüren Hindistan cevizi tok tutma özelliğinden dolayı ramazan ayında tüketilebilir. Diyetlerde ise ara öğün olarak kullanıldığında açlık hissini yok eder.

Hindistan cevizi besin değeri (100 gr)

- Karbonhidrat değeri: 5
- Protein değeri: 4
- Yağ değeri: 37
- Lif değeri : 9
- Kolesterol değeri : 0
- Sodyum değeri: 3500
- Potasyum değeri: 38000
- Kalsiyum değeri: 2000
- Vitamin A değeri: 200
- Vitamin C değeri: 0
- Demir değeri: 225

Hindistan cevizinin faydaları

- Lif açısından zengindir
- Diyabeti dengeler
- Yaşlanmayı yavaşlatır
- Bağışıklık sistemini güçlendirir
- Karın yağlarını eritir
- Genel sağlığa katkıda bulunur
- Enerji sağlar
- Epilepsi hastalığına iyi gelir
- Kanserle mücadele eder
- Besleyicidir
- İdrar yolu enfeksiyonunu önler
- Kolesterol seviyesini dengeler
- Hamile kadınların bağışıklık sistemini güçlendirir
- Bakterilere karşı savaşır
- Ağız hijyenini artırır
- Kemik sağlığını korur
- Cilt kırışıklıklarını önler
- Saç köklerini kuvvetlendirir

Yazarlar