Geri Dön

Ihlamur nasıl yapılır?

Ihlamur özellikle kış aylarında evimizden eksik etmediğimiz şifa deposu bir içecektir. Ihlamur nasıl yapılır konusu ise bir sürü cevaba sahiptir ancak hala ıhlamur nasıl yapılır konusuna tam yanıt getirmemiştir. Şimdi size en kolay en pratik en lezzetli yöntemiyle ıhlamur nasıl yapılır bunu anlatacağız.

Ihlamur nasıl yapılır?

Ihlamur nasıl yapılır?’ diye soran okuyucumuz için pratik bir tarifi veriyoruz. Ihlamur yapımının bilinen birçok yanlış yöntemi var. Tüm bu yöntemleri unutmanızı isteyip yeni bir ıhlamur nasıl yapılır tarifi vereceğiz. Ancak ondan önce kısaca ıhlamurun nelere iyi geldiğinden bahsedelim.

Ihlamurun faydaları

Ihlamurun saymakla bitmeyen faydaları vardır. İşte onlardan bir kaçı:


*Terletir
*Ateş dürücü etkisi vardır
*Öksürüğe karşı iyi gelir
*Grip ve nezleye iyi gelir
*Rahatlamaya neden olur
*Kan basıncını düşürür
*Hazımsızlığa faydası vardır
*Toksinlerden arındırır
*Kas spazmını giderir
*İshal tedavisinde kullanılır

Ihlamur nasıl yapılır?

Ihlamur için malzemeler;
*Ihlamur
*Su
*Elma
*Limon
*Bal

Yapılışı:
Öncelikle kuru ıhlamurların üzerindeki toz gitsin diye süzgeç yardımıyla yıkayın. Daha sonra çaydanlığınızın küçük kısmına koyun. Alttaki büyük kısma da su koyup kaynamaya bırakın. Kaynayan suyu çay demler gibi ıhlamurlu göze dökün ve tekrar alt tarafı su ile doldurun. Bu yere kadar olan işlemler çay demlemekten farksızdır. Ayıran nokta ıhlamurun yanına elmaları küp küp doğrayı ekleyin.


Demlendikten sonra bardakta servis yaparken limon ve bal da ekleyebilirsiniz
Afiyet olsun

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber