Estetik İmplant diş nedir?

İmplant diş nedir?

03.07.2017 - 15:17 | Son Güncellenme:

İmplant günümüzde doğal dişlere en yakın alternatiftir. İmplant diş, geleneksel köprü ve protezlere göre daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlar. İmplant yöntemi yüzünüzde doğal bir görünümü de beraberinde getirir.

İmplant diş nedir

İmplant, eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan yapay diş köküdür.

Haberin Devamı

İmplant diş nedir?

İmplant çene kemiğine yerleştirilen ve protezlere destek için yapılan yapay diş kökleridir. Bunlar eksik dişlerin yerine yapılan, uzun ömürlü ve yaşam boyu sorunsuz şekilde kullanılabilen daha çok titanyumdan yapılan vidalardır. Diş doktorları tarafından steril ortamlarda küçük bir cerrahi işlemle çene kemiğine yerleştirilirler.

İmplant diş nasıl yapılır?

İmplant diş tedavisi genellikle hastanın durumuna göre ve muayene ve bazı röntgen sonuçlarına göre değişiklik gösterebilmektedir. İmplantların tedavisinde ana temel konu, insanların belirli nedenlerden dolayı kaybetmiş olduğu dişlerinin yerine kendi dişlerinin görevini gören ve uzun yıllar boyunca sağlıklı ve aynı zamanda ise sorunsuz bir şekilde kullanmasını sağlayacak olan yerleştirilmiş diş köklerinin yapılması olmaktadır.

Haberin Devamı

İmplant tedavisi her hastaya uygulanabilir mi?

İmplant vidalarının belli bir genişliği ve yüksekliği olduğundan, uygulanacağı bölge olan çene kemiğinin de belli bir yüksekliğinin ve genişliğinin olması gerekmektedir. Kemik dokusu yeterli hacimde değil ise, ileri cerrahi tekniği olan “greftleme” doku takviye edilerek implant tedavisi için uygun hale getirilebilir.


Mevcut kemiğin kalitesi de tedavinin başarısını doğrudan etkilemektedir. Hastanın genel sağlık durumu iyi olduğu sürece dental implant uygulamasına engel olabilecek üst yaş sınırı bulunmamaktadır.Tedaviden önce ve sonra dişetleri başta olmak üzere ağız ve dişlerin genel sağlık durumunun iyi olması gerekmektedir. Ağız bakımının ve hekim kontrollerinin aksatılmaması tedavinin başarısında son derece önemli bir role sahiptir.İmplant uygulaması, kemik gelişimi tamamlanmamış çok genç hastalar için önerilmemektedir.

Tedavi sonrası

Tüm diş tedavilerinde olduğu gibi implant tedavisinde de ağız hijyeni çok önemlidir. Yapılan işin ömrü ağız hijyeniyle yakından ilgilidir. İmplant tedavisi görmüş bir kişinin ağız hijyenine ileri derecede özen göstermesi gerekir. Ağız hijyeni yetersiz bireylerde iler ki yıllarda implantın kaybedilme olasılığı yüksektir.

Yazarlar