Cinsel Sağlık Kadınlarda cinsel isteksizlik

Kadınlarda cinsel isteksizlik

26.04.2016 - 10:26 | Son Güncellenme:

Cinsel ilişkiye girmek istememe durumu tedavi edilebilir

Kadınlarda cinsel isteksizlik


Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert kadınlarda cinsek isteksizliği ve tedavisini anlatıyor.

Cinsel isteksizlik, kadının kendiliğinden cinsel istekte bulunması ya da partnerinden gelen isteğekarşılık verecek ruh haline sahip olamaması durumudur. Kadınların cinsellikten keyif alamaması farklı sebeplerden kaynaklanabilir. Bazı kadınlar kültürel, ahlaki ya da dini nedenlerden dolayıcinsel dürtülerini baskılayabilir.

Cinsel isteğin azalmasına ve baskılanmasına sebep olan önemli nedenlerden biri ise geçmişte kadının yaşadığı cinsel istismar nedeniyle kötü hislerinuyanmasıdır. Anne olmak istemeyen kadınlarda hamile kalma korkusu da cinselliği baskılayabilir.

Eğer cinsellik bir görev haline gelirse yine isteksizliğe neden olabilir. Kadın istemediği halde partnerini memnun etmek için ilişkiye girerse, bundan zevk almaz. Eğer kadında cinsel isteksizlik kronikleşirse, partneri ile ilişkisi de kötü etkilenebilir. Kadınlarda cinsel isteksizlik oldukça yaygın bir sorundur.

Yetişkin kadınların neredeyse % 50’ye yakını cinsel isteksizlik yaşıyor. Ayrıca cinsel ilişki esnasında ağrı hissedilmesi de cinsellikten soğumaya yol açabilir. Kullanılan bazı ilaçlar ve alkol de cinsel isteği olumsuz yönde etkileyen faktörler arasındadır.”

Cinsel İsteksizlik Tedavileri
“Cinsel isteksizlik tedavisi, sebeplerin tespit edilmesi ile başlatılmalıdır. Eğer eşlerden birinde belirgin düzeyde cinsel istek azlığı varsa istek düzeyini arttırmaya çalışmak gerekir. Bazen de eşlerden birinde aşırı isteklilik ve talepler varsa dengeyi sağlamak açısından bu istek ve talepleri azaltmak gerekebilir. Bu nedenle tedaviye "çift" olarak hastalar kabul edilmelidir. Herhangi bir organik hastalık saptanamamışsa isteksizliğin nedeni psikolojiktir. Bu durumda çiftlerin birlikte psikiyatrik yardım alması gerekebilir. Cinsel terapi, aile terapisi, bedensel egzersizler, cinsel egzersizler, cinsel isteksizlik eğitim amaçlı erotik videolar seyretme, kıyafet değişikliği, ilaç tedavisi ile düzelebilir. Testosteron hormonu tedavisi uygulanabilir.

Orgazm aşısı mucizesi
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert“Kadınların erojen noktası olarak bilinen g-noktası bölgesine vurulan aşının içeriğinde bulunan kolajencinsel isteksizlik tedavisinde oldukça etkilidir. Hassas bölgenin büyümesini sağlayan aşı, kadınların 4 ay boyunca orgazm süresinin ve cinsel isteklilik süresinin artmasını sağlıyor. Orgazm aşısı ortalama 5-10 dakika sürüyor.İşlem sırasında ağrı olmuyor.İşlemin ardından kadınlardaki cinsel isteklilik artıyor. Bu aşıyı önce kadınlar kendi cinsel sağlıkları için yaptırmalıdır.”

Haberin Devamı

Kadınlarda cinsel isteksizlik

Yazarlar