Makyaj Kanser izleri kalıcı makyajla siliniyor

Kanser izleri kalıcı makyajla siliniyor

28.12.2016 - 18:20 | Son Güncellenme:

Güzellik sektöründe oldukça yaygın bir uygulama olan kalıcı makyaj, artık tıbbı kamuflaj içinde kullanılıyor...

Kanser izleri kalıcı makyajla siliniyor

Kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılan kalıcı makyaj teknikleri, sağlık alanında tıbbikamuflaj adıyla kendini gösteriyor. Bu yöntemle ameliyat ve yara izleri hafifletildiğini söyleyen Kalıcı Makyaj ve Tıbbı Kamuflaj Uzmanı Demet Tecir, meme kanseri cerrahisi sonrası kaybedilen alanın restore edildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Mikropigmentasyon olarak bilinen yarı kalıcı işlemlerin medikal alanda da kullanılmaktadır. Kalıcı makyaj, genellikle güzellik sektöründe kaş ve dudak renklendirme işlemi şeklinde kullanılıyor. Güzellik dışında yara ve ameliyat izi kapatma ve kişinin sosyal alanda kendine olan güvenine katkı sağlama amacı güden bu teknikler ne yazık ki pek bilinmiyor. Oysa tıbbikamuflaj, kanser dahil birçok izi hafifletiyor.

Kalıcı işlemlerin, kanser tedavisi sonrasında meme başısimülasyonu ve yara izi onarımında etkili sonuçlar yarattığına dikkat çeken Tecir, “Tıbbı kamuflajın Türkiye’de yeterince bilinmediği ve hak ettiği yeri almadığını düşünüyorum. Kanser tedavilerinin çoğunda bilindiği gibi kaş, saç ve kirpikler dökülüyor. Hastalıkla mücadele sırasında hayata sıkı sıkı tutunan kişilere gerek moral gerekse motivasyon açışından kalıcı işlemler uyguluyoruz. Meme başı onarımı başta olmak üzere kişinin hayat boyu taşımak zorunda olduğu izleri olabildiğince kapatıyoruz. İşlem sonrası gördüğümüz her gülümseme, işimize olan inancımızı artırıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kanser izleri kalıcı makyajla siliniyor

Yapılan işlemlerin ve işlemde kullanılan boyaların son derece güvenilir olduğunu ifade eden Demet Tecir, şunları kaydetti: “Kök boyadan elde edilen pigmentler kullanıyoruz. Bu boyalar, deri altında renk değiştirmiyor. Zaten dövmede olduğu gibi cilt katmanının altına inilmiyor.

İzleri yok denecek kadar kapatan bu yöntemler, dışardan kolayca fark edilmiyor. Sağlığa hiçbir olumsuz etkisi olmayan yarı kalıcı işlemler, sadece meme kanseri sonrası kaybedilen meme ucu areolasını yerine koymakla kalmıyor, vitiligo lekelerinin kapatılmasında, yanık sonrası oluşan hasarın minimum seviyeye indirilmesinde ve ameliyat sonrası dikiş izlerinden kaynaklanan dokudaki renk farklılığını düzeltilmesinde de etkili sonuçlar ortaya çıkarıyor.”

Yazarlar