Geri Dön

Karpuz suyu tarifi

Yaz aylarında çok fazla tükettiğimiz karpuzların tadı bazen istediğimiz gibi çıkmayabiliyor veya içimizi serinletecek bir içeceğe ihtiyaç duyabiliyoruz. Bu durumda yapmamız gereken tek şey, karpuzu doğru değerlendirebilmek. Ayrıca hazır içeceklerden uzak durmak isteyenler için kendi hazırlayabileceğiniz karpuz suyu, kolay yapımıyla sizin için ideal bir tarif haline gelecek. İşte karpuz suyu tarifi...

Karpuz suyu tarifi
  • Çiğ
  • 3 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 adet küçük boy karpuzun yarısı
Yarım limon suyu
1 kaşık şeker (isteğe göre]

Karpuz Suyu Nasıl Yapılır?

-Karpuzları dilimleyip çekirdeklerini çıkartın.

-Dilimlediğiniz karpuzları blenderdan geçirin veya bir çatal yardımıyla ezin.

-Blenderdan geçirilen karpuzun suyu, süzgeç yardımı veya bir tülbent yardımı ile süzerek başka bir kap içerisine aktarın.

-Suyun içine limon suyunu ekleyip karıştırın ve buzdolabına kaldırın.
*isteğe bağlı olarak 1 kaşık şekeri de ekleyip karıştırın.

-Soğuduktan sonra taze nane yaprakları ve buz küpleri ekleyerek servis yapabilirsiniz.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber