Bebek Kartal bebek için gereken para toplandı

Kartal bebek için gereken para toplandı

04.07.2017 - 10:50 | Son Güncellenme:

10 aylık Kartal bebeğin yaşam savaşı tüm Türkiye’yi harekete geçirdi. Kalp rahatsızlığı yaşayan ve şuan yoğun bakımda olan Kartal bebeğin, yaşayabilmesi için gereken para toplandı.

Kartal bebek için gereken para toplandı

20 günlükken kalbine giren bir mikrop sonrası kalp yetmezliği meydana gelen 10 aylık Kartal bebek hayata tutunmaya çalışıyor. Şu an yoğun bakımda tedavi altında olan Kartal bebeğin yaşayabilmesi için kalp nakli olması gerekiyor.

Haberin Devamı

Türkiye'de bebeklere kalp nakli yapılamıyor

Tedavilere olumlu yanıt vermeyen ve durumu giderek ağırlaşan Kartal bebeğin tek seçeneğinin kalp nakli olduğu açıklandı. Ancak Türkiye'de Kartal bebek kadar küçük bebeklere nakil yapılamıyor.
Almanya'daki bir hastane tarafından kabul edilen Kartal bebek, bir aydır bu hastanede yatıyor.
Birçok masrafı kendi imkânlarıyla karşılayan aile, " sigortamız olmadığı ve Almanya vatandaşı olmadığımız için Kartal'ın kalp nakli sırasına girip ameliyat olması için 1.099.000 euroya ihtiyacımız var" açıklamasında bulundu.

Sosyal medya seferber oldu

Zamanı giderek daralan Kartal bebek için sosyal medyada #kartalbebekiçinkalpnakli hashtagi oluşturuldu. Binlerce kişi "Kartal bebeğin kalp atışı olun" diyerek, Kartal bebeğe destek oldu.

Haberin Devamı

Gereken para toplandı

Kartal bebek için paylaşılan mesajlar yerini buldu ve gereken para toplandı. Annenin Instagram üzerinden yaptığı videolu paylaşımda, "Para toplandı. Hesap kapandı. Hakkınızı helal edin. Bişey yazamıyorum şu anda elim ayağım titriyor" notu paylaşıldı.

Yazarlar