Geri Dön

Kayısı kompostosu tarifi

Yaz sıcaklarında içinizi serinletecek bir tarif. İşte kayısı kompostosu tarifi...

Kayısı kompostosu tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 gr. olgun taze kayısı
5 bardak su
1 su bardağı toz şeker
1 çubuk tarçın
2 adet tane karanfil

Kayısı Kompostosu Nasıl Yapılır?

-Öncelikle kayısıları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın.
-Su, şeker, çubuk tarçın ve karanfilleri derin bir tencereye alın.
-Şeker eriyip su kaynamaya başlayana kadar pişirin.
-Su kaynamaya başlayınca çubuk tarçını içinden çıkarın.
-Kayısıları suya ekleyin ve tamamen yumuşayana kadar pişirin.
-Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
-Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp en az 2 saat dinlendirin.
-Dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber