Geri Dön

Kayısı marmelatı tarifi

Kayısı marmelatı tarifi en güzel marmelat tariflerinden biri. Reçelin daha koyu kıvamlısı olduğu söylenen kayısı marmelatı tarifi kahvaltı sofralarınızda en çok tüketilen yiyecek olmaya aday. Kayısı marmelatı nasıl yapılır diyorsanız, işte kayısı marmelatı tarifi

Kayısı marmelatı tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kilo kayısı
500 gr şeker
Yarım limon

Kayısı Marmelatı Nasıl Yapılır?

1. Kayısı marmelatı yapmak için ilk iş kayısıları yıkamak.
2. Yıkanan kayısıları ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkarın.
3. Tencereye tepeleme su koyun ve kayısıları içine atın. Orta ateşte pişirin.
4. Su kaynamaya başladığında üzerine toz şeker ekleyin ve kayısılar yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edin.
5. Kayısılar piştiğinde blenderdan geçirin ve limon suyu da ekledikten sonra bir 5-6 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.
7. Kayısı marmelatı sıcakken kavonazlara koyun ve ters çevirin.
8. 1 gün beklettikten sonra kayısı marmelatını tüketebilirsiniz.

İşte kayısı marmelatı tarifi bu kadar basit.

Kayısının faydaları

Sindirim sisteminde kanser riskini azaltır.
Kalp ve böbreklere yararlıdır.
Cilt rahatsızlıklarına iyi gelir
Anemi hastalığında tedavi edicidir.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber