Yağlı balık Yağlı balık kulağa ilk etapta ters gelse de özellikle, içeriğinde yüksek oranda Omega-3 barındıran somon balığında doymuş yağ oranı düşük. Omega-3, trigliseridleri önemli oranda düşürür. Yetişkinlerin haftada 2 kere tüketmesi gerekiyor. Ceviz, badem ve keten tohumları da omega-3 yağ asitleri içerir. Sadece iltihaplanmayı azaltmakla kalmaz, aynı zamanda daha sağlıklı bir kilo vermenize ve tip 2 diyabet riskini azaltmanıza yardımcı olur. Haftada en az beş kez tüketmekte yarar var. Yulaf ezmesi, fasulye ve erik gibi lifli gıdalar, kolesterol miktarını azaltmaya yardımcı olur. Kahvaltıda sadece 1.5 su bardağı yulaf ezmesi bile fayda görmenizi sağlayacaktır. Avokadoda; iyi huylu kolesterol olan HDL’yi yükselten ve LDL’nin düşmesine yardımcı olan tekli doymamış yağ asitleri bulunur. Bu faydalı besini salatanıza ekleyerek de tüketebilirsiniz. Zeytinyağı antioksidan özelliğe sahiptir. Günde iki çorba kaşığı önerilir. Yemeklerinizde ve salatalarınızda kullanabilirsiniz. Portakal, kolestrolü düşürmeye yardımcı olan pektin içerir. Portakaldaki potasyum tuz alımını dengeleyerek kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir. Özellikle kırmızı şarap antioksidan içerir ve kalp sağlığı açısından oldukça yararlıdır. Ancak günde bir bardak kırmızı şarap yeterlidir. Onun yerine içinde elma ve portakal gibi faydalı meyveler barındıran Sangria’yı da tercih edebilirsiniz. Süs lahanası da kalp sağlığı açısından oldukça önemli bir besindir. Bol miktarda diyet lifi, protein, flotlar, niasin, pridoksin, riboflavin, tiamin C ve K vitaminleri içerir. Antioksidan, C vitamini ve niosin vitamini yönünden zengin bir besin olan nar çok faydalı. Antioksidan içeriğinin yüksek oluşuyla, kötü kolesterol düzeyini düşürmeye yardımcı oluyor. Antioksidan yönünden zengin olanlardan biri de yeşil çay. Yeşil çayla ilgili yapılan klinik araştırmalarda, sadece kolesterolü düşürmekle kalmayıp aynı zamanda vücut yağını azaltmaya yardımcı olduğu gözlemlenmiştir. Siyah çay da faydalıdır ancak yeşil çaya oranla içeriğinde daha fazla kafein bulunur.