Makyaj Kontür ve aydınlatıcı yüze nasıl uygulanır ?

Kontür ve aydınlatıcı yüze nasıl uygulanır ?

14.06.2017 - 17:52 | Son Güncellenme:

Makyaj kanallarıyla birlikte artış gösteren kontür ve aydınlatıcı uygulaması, bazen yanlış kullanılan teknikler sonucu yüzü olduğundan daha kötü bir hale sokabiliyor. Peki doğru kontür ve aydınlatıcı yüze nasıl uygulanır?

Kontür ve aydınlatıcı yüze nasıl uygulanır

Kontür ve aydınlatıcı tekniği, makyaj yaparken koyu ve açık renklerden yardım alarak yüz hatlarını vurgulamak veya tam tersi gizlemek için yapılıyor. Özellikle elmacık kemiğini belirginleştirmek, burnunu daha küçük göstermek ve yüzünü ince göstermek isteyenler için oldukça etkili bir yöntem.

Haberin Devamı

Kontür yaparken kullanabileceğiniz ürünler;

Öncelikle kontür ürününüzü seçerken, koyu rengi cildinizden 1-2 ton koyu olmasına dikkat edin.

Bronz toz pudralar : Bunların İçerisinde turunculuk barındıran renklerden uzak durmaya çalışın aksi halde yüzünüzü lekeli gösterebilir.

Kalem şeklinde (stick) iki taraflı ürünler: Bir tarafı koyu, diğer tarafı aydınlatıcı olarak kullanılabilen ürünlerdir.

Krem yapıda Kontür ve Aydınlatıcı : İster ayrı isterseniz palet şeklinde bulabileceğiniz ürünler. Taşıması ve kullanma açısından palet ürünleri kullanmak size rahatlık sağlayacaktır.

Kontür uygulamanızı yaparken ister kontür için özel olarak üretilen küt fırçaları kullanın isterseniz de allık yada far karıştırma fırçanızdan yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yüz şeklinize dikkat edin

Kontür yaparken yüz şeklinizi göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Farklı yüz şekilleri için farklı kontürleme yapılmaktadır. Örneğin; yuvarlak bir yüz şekliniz varsa sadece alın ve çene bölgesine aydınlatıcı sürmeli, alın köşelerinden başlayarak çene köşelerine kadar da kapatıcı uygulamalısınız. Böylelikle yüz hatlarınızı küçültüp, dikkati yüzün iç tarafına çekmiş olacaksınız. Bu da yüzünüzün hatlarını yumuşatarak, ince gözükmesini sağlayacaktır.

Kontür uygulaması

-Kontür uygulamanızı yaparken elmacık kemiğinizin altının yerini belirlemek için dudaklarınızı balık yaparak ön tarafa doğru getirebilirsiniz ve ince çizgi halinde o hat üzerinde yanağınızdan saçınızın başladığı yere doğru fazla bastırmadan sürebilirsiniz.Bu hareket, elmacık kemiklerinizi belirginleştirecek ve ortaya çıkaracaktır.

-Çenenizin daha sivri görünmesini istiyorsanız, çene kemiğinin alt kısmına ve kenarlarına hafif şekilde uygulayıp dağıtabilirsiniz

-Burnunuzu daha küçük göstermek istiyorsanız, burnunuzun sağ ve sol kenarına ince bir çizgi halinde uygulayabilir, daha kalkık durmasını istiyorsanız burnunuzun ucuna hafifçe dokundurup dağıtabilirsiniz.

-Alnınızın geniş görünmesini istemiyorsanız da alın dibi ve saçın başladığı yerlere uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Aydınlatıcı uygulaması

Aydınlatıcınızı uygularken; elmacık kemiğinizin üzerine sürebilir, burnununuzun kontür yapılan kenarlarının ortasına gelecek şekilde dağıtabilir, kaşlarınızın alt kısmına ve alnınızın orta kısmına aydınlık verebilir, dudaklarınızı daha dolgun görünmesini istiyorsanız dudak üstüne de uygulayarak dağıtabilirsiniz.

Son olarak işleminizin daha kalıcı olmasını istiyorsanız transparan bir pudrayla üzerinden geçebilirsiniz.

Yazarlar