Geri Dön

Kremalı mantarlı tavuk sote tarifi

Çok lezzetli,kolay ve pratik kremalı mantarlı tavuk sote tarifini kesinlikle denemelisiniz.Size özel kremalı mantarlı tavuk sote tarifi!

Kremalı mantarlı tavuk sote tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

750 gram tavuk göğsü
1 paket krema (200 ml)
2 kaşık sıvıyağ
2 diş sarımsak
1 kavanoz konserve mantar
1 küçük kaşık hardal
2 tane sivri biber
Karabiber
Tuz
Kekik
Pul biber
Fesleğen

Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Küp küp doğradığınız mantarları ve tavukları sıvıyağ koyduğunuz tavada soteleyin.

Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Rendelediğiniz sarımsakları ve küçük küçük doğradığınız biberleri ilave edin.

Karıştırdığınız krema ve hardalı üzerine dökün.

Tüm baharatları ve tuzunuzu ilave edin.

Tavuk sotenizi iyice kaynattıktan sonra fesleğen yaprağı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber