Geri Dön

Krep nasıl yapılır?

Krep, sabah öğle, ikindi, beş çayı… Kısaca günün her saatinde hiç itirazsız yenebilen krep nasıl yapılır biliyor musunuz? “Krep nasıl yapılır?” diyenler için hem anlatıcı hem en pratik bir haber yaptık. Bu sayede dilediğiniz gibi kendinizi ödüllendirebilirsiniz. İşte “Krep nasıl yapılır?” haberimiz…

Krep nasıl yapılır?

10 kişiden 10’un da sevdiği krep hem tatlı hem tuzlu çeşitleriyle her ortama ayak uydurabilir. Üzerine çikolata sürerseniz dünyanın en güzel tatlısı olduğu gibi, peynir ile de en güzel dürümü olabilir. Hatta ve hatta sade yendiğinde de tadına doyulmaz. Özellikle Pazar kahvaltılarımızın vazgeçilmesi krep nasıl yapılır?

Krep yapımı için çok malzemeye ihtiyacımız yok. Birkaç ana malzemeden sonra nasıl sevdiğinize yanında veya içinde neler görmek istediğinize göre çeşitlilik artar.


Krep Önerileri

Krep yapmadan önce birkaç öneride bulunmak isteriz. Krep nasıl yenir?

*Üzerine erimiz çikolata sürüp dilediğiniz meyveyi koyup yiyebilirsiniz.



*Kabak, havuç gibi sebzeleri uzun uzun kesip, haşlayıp yine içine sarıp yiyebilirsiniz.
*Yaptığınız birkaç krep arasına pasta kreması sürüp kat kat yaparak pasta gibi yiyebilirsiniz.



*Yapım aşamasında içine çeşitli otlar koyarak (maydanoz, dereotu…) sade yiyebilirsiniz.
*Reçelle, balla, pekmezle yiyebilirsiniz.

Krep çeşitleri bitmez. Yeter ki yemek isteyin.

Krep nasıl yapılır?

Krep için gerekli malzemeler (Kalabalık bir grup için)

*4 tane yumurta
* 5 çay bardağı su
*1 bardak süt
*3-4 bardak un
*Göz kararı tuz
*Sıvı yağ


Krep yapılışı:

Derin bir kap alıp içine yumurtaları kırın ve üzerine süt ile suyu ilave edin. Çırpıcı yardımıyla karıştırın. Daha sonra üzerine tuz ve unu da ekleyerek içinde hiçbir şekilde un topağı kalmayacak şekilde iyice karıştırın. Akıcı bir hamur kıvamını alacaktır.


İçine azıcık yağ koyduğunuz yapışmaz tavanızı iyice ısıtın ve kepçe yardımıyla karışımı dökün. Tavanın ve olmasını istediğiniz krep büyüklüğüne göre ne kadar koyacağınızı ayarlayabilirsiniz.
Pişen tarafın tersini çevirip her iki tarafını da pişirin. Hazırın. Şimdi çeşitlerin hepsini deneyebilirsiniz.


Afiyet olsun

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber