Cilt Bakımı Kuruyan cilde nem dolgusu nasıl yapılır?

Kuruyan cilde nem dolgusu nasıl yapılır?

04.05.2017 - 12:08 | Son Güncellenme:

Dermatoloji Uzmanı Dr Hande Ulusal, cildin nem ihtiyacını cilt altına enjekte ederek karşıladıkları yeni bir yöntem olan Hyaluronik Asit Nem Dolgusu'nu anlattı.

Kuruyan cilde nem dolgusu nasıl yapılır

Kaliteli bir cildin en önemli ihtiyacı hiç şüphesiz nemdir. Cilt sıkılığının ve elastikiyetinin artmasında nem ihtiyacı en önemli temel unsurdur. Yüzeysel krem uygulamaları ile cildin nem ihtiyacını karşılamaya çalışsak da bu çok yeterli olmamakta.

Haberin Devamı

Dermatoloji Uzmanı Dr Hande Ulusal, cildin nem ihtiyacını cilt altına enjekte ederek karşıladıkları yeni bir yöntem olan Hyaluronik Asit Nem Dolgusu'nu anlattı.

Ciltteki su miktarı azaldıkça cildin nemini kaybettiğini ve cilde gerginlik sağlayan kollajen liflerde zayıflama meydana geldiğini anlatan Ulusal, bu yüzden ciltte kuru, mat, solgun, cansız bir görünüm oluştuğunu söyledi. Yeni Hyaluronik Asit Nem Dolgusu ile cildin beslendiğini ve kollajen üretiminin arttığını söyleyen Dr Hande Ulusal, nem dolgusunun sadece cildi nemlendirmekle kalmayıp ince bölgeleri onararak kırışıklık oluşumunu engellediğini vurguladı.

Cildin ipek gibi, yumuşak ve esnek görünüme sahip olmasını sağlamak amacıyla üretilen Hyaluronik asit Nem dolgusunun geleneksel kırışıklık dolgularından en büyük farkının etkisinin uzun süre kalıcı olması, cildin görünümünü kısa sürede iyileştirmesi ve etkisinin günden güne devam etmesi olduğunu dile getiren Ulusal, biyo-uyumlu nem dolgusunun en çok kullanıldığı bölgelerin yüz, boyun ve eller olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

CE Class III belgesine sahip cilt altına enjekte edilme özelliğindeki dermal bir dolgu olması nedeniyle güvenle hastalarda kullandıklarını anlatan Dr Hande Ulusal, "tedavi hastanın günlük yaşamına engel olmaz sadece 20 dakikasını alır. Tedavi süreci hastanın yaşı ve cildinin durumuna bağlı olmakla birlikte 2 hafta ara ile, 4 ila 5 seans sürer. " dedi.

Yazarlar