LAHANA Ailesinden Gelen Haberler…

Kansere karşı koruyucu özellik göstermeleriyle lahana ailesinden gelen sebzelere son yıllarda büyük ilgi gösterilmeye başlanmıştır.

Lahana ailesinin bir grubu olarak isimlerini çapraz görünümlü 4 adet taç yapraklı çiçeklerden alırlar. Bu grup içinde yer alan sebzeler; beyaz lahana, brokoli, brksel lahanası, kırmızılâhana, karnabahar, yumuşak yapraklı karalahana, hardal yeşillikleri, turp, şalgam ve yeşillikleri ve su teresidir.


Henüz kesin sonuçlara varılamamasına rağmen sebzeler üzerinde yapılan araştırmalarda lahana ailesinden olan bitkilerin barsa kanserlerine karşı koruyucu olabileceği öne sürülmüştür. Nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, içermiş oldukları bazı besin öğeleri ve bileşikleri ve fotokimyasallar üzerinde durulmaktadır. Bunlar arasında beta karoten, posa ve C vitamini sayılabilir. Lahana ailesindeki sebzelerde yağ yoktur. Diyette bu tip sebzeler tüketildiğinde kansere karşı koruyucu bileşikler içermesinin yanında kalsiyum, demir ve folik asit de alınmış olur.

Haberin Devamı


Lahana ailesinden olan sebzeleri pişirme sırasında içerdikleri kükürtlü bileşikler nedeniyle açığa çıkan keskin kokuları vardır. Uygun pişirme yöntemi ile bu özelliklerinin önüne geçilebilir.


• Satın aldıktan sonra çiğ veya pişmiş olarak tüketiniz.
• Yumuşak oluncaya kadar hızlıca pişirin.
• Tüketemediklerinizi bir günden fazla bekletmeyiniz...

Zayıflamaya, stres sorunlarına, cildin sıkışlaşmasına ve daha birçok soruna çare olacak tamamen bitkisel Lahana kapsülleriyle sağlık bulacaksınız! Tıklayınız…