Geri Dön

Lahana turşusu tarifi

Özellikle kış aylarında yemeye doyamadığımız lahana turşusunu evinizde kolayca yapmak ister misiniz? Lahana turşusu öyle sandığınız adar da zor bir yapıma sahip değil. O zaman hemen lahana turşusu tarifi verelim.

Lahana turşusu tarifi
  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 kilogram beyaz lahana
3 kaşık kaya tuzu
5 tane (diş) sarımsak
Su
Tuz

*5 kiloluk bir bidonda turşu yapacaksanız bu malzeme ölçülerini kullanabilirsiniz. Eğer acı olmasını isterseniz acı biber ekleyebilirsiniz.

Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

1. adım: Aldığınız lahanayı orta büyüklükte kesin ve hazırladığınız tuz ile iyice ovalayın. Tuzu her tarafına aldığına emin olduktan sonra bir gece böyle bekletin.

2. adım: Bir gece bekleyen lahanaları turşu yapacağınız kabın içine alın sarımsakları da üzerine koyup karıştırın. Daha sonra başka bir kapta kaya tuzunu ve suyu karıştırın bidonun üzerine dökün. Dikkat etmeniz gereken nokta su lahanaların üzerini geçmeli.

3. adım: Bidonun kapağını iyice kapattıktan sonra 2-3 hafta kadar karanlık bir odada bekletin. Lahana turşunu yemeye hazır.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber