Geri Dön

Lüfer ızgara tarifi

Sağlığınız için haftada en 3 gün balık yememiz gerekir. İşte hem çok lezzetli hem de pratik bir ızgara tarifi...

Lüfer ızgara tarifi
  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 orta boy lüfer (temizlenip yıkandıktan sonra kurulanmış)
Yarım su bardağı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı tuz
Karabiber
2 adet limonun suyu
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı (ızgara teli için)

Lüfer Izgara Nasıl Yapılır?

Izgarayı yakın ve ızgara tellerini ayçiçek yağıyla yağlayın. Un ile tuzu birlikte eledikten sonra biberi ekleyin. Daha sonra 2 çorba kaşığı limonu bir kenara ayırıp kalanını balıkların üzerine yavaşça dökün. Balıkları unlayın, fazla unu silkeleyerek dökün. 1 çay kaşığı limon ile 4 çay kaşığı zeytinyağını kullanarak bir sos hazırlayın. Balıkları ızgaraya yerleştirin; ara sıra balıklar pişerken temiz bir fırçayla üzerine yaptığınız sosu sürün. 5-10 dakika kadar balığın her iki yüzünü de iyice pişirin. Kalan limon-zeytinyağı karışımına maydanoz ekleyin ve lüferleri bu sos ile birlikte sıcak servis edin.

Sosu için öncelikle rendelenmiş sarımsaklar ile yarım kaşık salçayı kızdırılmış zeytinyağında karıştırın. Rendelenmiş domatesi de ekledikten sonra tuz, şeker, karabiber ve kekiği ilave edip yoğun kıvama gelene kadar pişirin. Sonra ılımaya bırakın.

Yumurtaları bir kapta çırpın, kaşarları rendeleyin. Diğer malzemeleri istediğiniz şekilde kesin.
Ekmeklerin üstüne sosu sürüp malzemeleri koyduktan sonra yumurtayı azar azar hepsine ilave edebilirsiniz. En üste rendelenmiş kaşarları koyun ve 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber