Makyaj Makyaj ile uyumanın zararları

Makyaj ile uyumanın zararları

21.06.2017 - 17:15 | Son Güncellenme:

Hepimizin ara ara üşenip veya yoğun geçen günün sonunda yorgun düşüp makyajımızı çıkarmadan uyuduğumuz zamanlar oluyor. Peki, bu seferlik bir şey olmaz diyerek makyajlı uyuduğumuz zamanların cildimize olan zararlarını biliyor muyuz? İşte, makyaj ile uyumanın zararları...

Makyaj ile uyumanın zararları

Cildin kendini yenilediği saatler uyku zamanlarına denk geliyor. Eğer uyumadan önce makyajınızı temizlemezseniz, makyaj ürünlerinin çoğunun içinde bulunan kimyasal maddeler, cildinizin yeterince nefes almasına engel olacak ve kuruyup, lekeli bir görüntüye uyanmanıza sebep olacaktır.

Haberin Devamı

Fondöten ve Allık

Fondöten ve benzeri ürünler, cildi tamamen kapladığı için cilt gözeneklerini kapatır. Makyaj temizlendiğinde gözenekler gece boyunca tıkalı kalır. Bu da cildin nefes almasına engel olur. Cildin nefes almaması cildin yenilenememesine, sivilcelere, siyah noktaların çoğalmasına ve erken yaşlanmaya neden olur.

Yüzünüze renk yaratması adına sürdüğünüz allık ise, saatler geçtikte kaşınmaya ve kaşıdıkça da kabarmaya sebep olacaktır.


Rimel ve Kaş kalemi

Maskarayı temizlemeden uyumak, kirpiklerin kırılmasına ve dökülmesine neden olur. Aynı zamanda yeni kirpiklerin sağlıklı çıkmasına engel olur . Bütün gece kirpiklerde kuruyan maskara gözün tahriş olmasına ve bu sebeple gözde kızarıklıklar, bakteriler, yanma gibi problemler ortaya çıkabilir. Göz nezlesi sizin için kaçınılmaz bir son olur.

Haberin Devamı

Kaşlarınızın şeklini belirlemek için kullandığınız kaş kalemi kaş diplerinizin de uzun süre kalınca sertleşmeye sebep olur. Bunun sonunda kaşlarınız alınacağı zaman canınız çok yanacaktır ve de dökülmeler oluşur.

Göz farı

Göz farını cildimizin en hassas ve en kolay kırışan bölgesi olan göz bölgesine uyguladığımız için, için kolay mikrop bulaştırabilir. Bütün gece göz kapaklarında bulunan far alerjik reaksiyonlara ve bakteri oluşumu sebebiyle gözde arpacık çıkmasına neden olabilir.

Ruj

Ruj ile uyumak, diğer makyaj malzemeleri kadar tehlikeli görünmesede dudaklarınızın kurumasına ve çatlamasına neden olacaktır. Dolayısıyla onu da temizlemeden uyumak bir hata olacaktır. Dudakların daha iyi görünmesi için dudak peelingi yapılması ve dudak nemlendiricisi kullanılması tavsiye edilir.


-Bir gece bile makyajla yatılırsa cildinizin yıpranması kaçınılmazdır. Cildin gece kendini yenilemesi için makyajın temizlenip, cilde uygun nemlendirici bir krem ile cilt nemlendirilmelidir. Yıpratıcı etkilerin önüne geçilmelidir.

Yazarlar