Geri Dön

Mantar çorbası tarifi

Akşam yemeğine sıcacık ve leziz bir başlangıç: Mantar çorbası tarifi...

Mantar çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

15 kültür mantarı
1 soğan
2 diş sarımsak
2 kaşık un
1 bardak süt
1 litre sıcak su
Sıvıyağ
Karabiber
Tuz

Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp sıvıyağ koyduğunuz tencerede kavurun.

Doğranmış mantarları tencereye alıp sularını salmasını bekledikten sonra un ilave edip karıştırın.

Sıcak su ekleyip kaynattıktan sonra sütü ilave edin.

O da kaynayınca 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirip karabiber ve tuzunu da ekleyin, ocaktan alın.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber