Geri Dön

Mini Alman pastası tarifi

Evde Alman pastası yapmayı denediniz mi? Peki mini Alman pastası yaptınız mı? Birlikte mini Alman pastası yapmaya ne dersiniz? Sunumuyla, lezzetiyle, hafifliğiyle çay saatlerinin ve gün sofralarının vazgeçilmezi olacak mini Alman pastası tarifi...

Mini Alman pastası tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
10 gram maya
1 tatlı kaşığı mahlep
5 su bardağı un
1 paket vanilya

Krema malzemeleri:
4 bardak süt
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
2 adet muz

Üzerine:
Pudra şekeri

Mini Alman Pastası Nasıl Yapılır?

Hamuru için kuru malzemeleri bir yoğurma kabına alıp karıştırın.

Ortasına bir çukur açıp süt, sıcak su ve sıvı yağ ekleyin.

Yumurtaları kırdıktan sonra kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.

Üzerini kapatıp yarım saat mayalandırın.

Mayalandıktan sonra istediğiniz büyüklükte bezeler yapıp yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

15 dakika daha bekletip 180 derecede önceden ısıttığınız fırında pişirin.

Fırından alınca soğumaya bırakın.

Krema için vanilya ve krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alın.

Sürekli karıştırarak pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra ara ara karıştırmaya devam edin.

Vanilya ve şantiyi soğuduktan sonra ilave edip mikserle çırpın.

Çörekleri ikiye kesip aralarına kremadan sürün.

Dilim dilim kestiğiniz muzları dizin.

En son üzerlerine pudra şekeri eleyin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber