Geri Dön

Mısırlı patates püresi tarifi

Patates püresi hem yapımı kolay hem de lezzetli yan yemeklerden biri. Hem etin hem de tavuğun yanına yakışabilen bu tarifi bu defa haşlanmış mısır ile birleştiriyoruz. Mısırlı patates püresi nasıl yapılır, merak ediyorsanız işte mısırlı patates püresi tarifi:

Mısırlı patates püresi tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 patates
1.5 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kutu mısır konservesi
Tuz

Üzeri için (Dilerseniz)
Taze nane yaprakları

Mısırlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

1. Patatesleri haşlayın.
2. Haşladığınız patateslerin kabuklarını soyduktan sonra ezin.
3. Ardından ezdiğiniz patateslerin içine süt ve tereyağını ekleyerek süt yok olana kadar pişirin.
4. Konserve mısırları pürenin içine ekleyin ve tekrar karıştırın.
5. Dilerseniz bu aşamada üzerine nane ekleyebilirsiniz.

Mısırlı patates püresi hazır

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber