Moda diyetlerin tehlikeli yanlışları

İşte moda diyetlerin sağlığınız üzerindeki tehlikeli sonuçları...

Haberin Devamı

• Hızlı ağırlık kaybı: Yavaş ve stabil ağırlık değişimleri, hızlı ağırlık değişimlerine göre sonuca daha yakındır. Ağırlık kaybına dair sağlıklı plan her hafta 500-1000 gramdan fazlası değildir. Eğer çok çabuk kilo kaybederseniz bu çoğunlukla kas, kemik ve su kaybı olacak ve çok azı yağdan olacaktır.

• Tehlikeli bileşenler: Tezgahlardaki zayıflama ürünlerden bazılarının bileşenleri zararlı hatta ölümcül olabilir. Sinir hasarı, kalp krizi ve ani ölümlerle ilişki ephedra ephedrine ve Ma Huang içeren ürünlerden kaçının.

Güvenilir içerikli diyet ve zayıflama ürünleriyle sağlığınızı değil kilolarınızı kaybedin!

• Sihirli besinler ya da destekler: Yağı eritip bitirecek mucizevi bir besin ya da ilaç yoktur. Siz uyurken hiçbir şey yağınızı yakamaz. Genetik kodunuzu sihirli bir şekilde değiştirecek süper besinler de yoktur. Aynı zamanda herhangi bir besinin bağımlılık yaptığına dair de bir kanıt yoktur.

• Tuhaf miktarlar ve sınırlamalar: Diyetinizde sınırlandırılmayan –üzüm ya da lahana çorbası gibi- besinlerin farkına varın. Başlıca besin gruplarını göz ardı eden her türlü diyetten uzak durun. Vitamin mineral desteği kullansanız bile bazı kritik besin öğelerini alamazsınız.

• Özel yiyecek kombinasyonları: Unutun bunu. Yanlış kombinasyonları tüketmek, yediklerinizi hemen yağa dönüştürmez ya da toksik madde oluşturmaz. Ağırlık kaybına neden olan, günün belirli saatlerinde yenecek belirli besin kombinasyonu olduğuna dair bir kanıt yoktur.

• Sert menüler: Hayat zaten yeterince karışık. Besin seçimlerini kısıtlamak ya da sert menüler takip etmek bunaltıcı ve lezzetli olmayan bir durum yaratacaktır. İhtiyacınız olan sahici, esnek bir yeme alışkanlığıdır.

• Egzersize gerek yok: Hiç de değil. Düzenli fiziksel aktivite kalıcı kilo kaybı ve sağlık için olmazsa olmazdır. Hoşlandığınız egzersizi bulmak başarının anahtarıdır. Haftalık 150 dakika aktivite yapmak sadece zayıflamak için değil, birçok kronik hastalığı önlemek için gereklidir.

Bu ürünlerle egzersiz yapın, yağlarınızı hızla yakın!