Cilt Bakımı Mucize kreminizi kendiniz yapın

Mucize kreminizi kendiniz yapın

16.06.2017 - 17:48 | Son Güncellenme:

Kozmetik dünyası her geçen gün genişlerken, çeşitli cilt tiplerine göre türlü türlü kremler çıkıyor. Kozmetik firmaları tarafından üretilen “mucize kremler” bir kenarda dursun ama diğer yandan evinizde kolaylıkla yapacağınız mucize kremler de mevcut.

Mucize kreminizi kendiniz yapın

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz kremlerle ister yaralarınızı, ister ağrılarınızı tedavi edebilir, doğal yöntemlerle de güzelleşebilirsiniz. Yazılan tarifler her cilt tipine uymayabileceği için yine de bir cilt doktoruna danışmak da fayda var.

Haberin Devamı

Kırışıklık Karşıtı Ev Yapımı Krem

Kuşburnu yağı cildinizin yenilenmesine ve lekelerin azalmasına yardımcı olur. Kolajen üretimini tetikleyerek ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltır ve oluşumlarını engeller.

20 ml hindistan cevizi yağı ve 30 ml balmumu küçük cam bir kaseye koyun. Bu malzemelerin içinde olduğu cam kaseyi ılık bir suyun içine koyarak erimelerini sağlayın. Ardından spatula veya tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra kaseyi ılık sudan alın ve hemen ardından aşağıdaki malzemeleri ekleyin:

• 5 ml kuşburnu yağı
• 5 ml E vitamini
• 5 damla sardunya yağı (tercihen)
• 5 damla gül yağı (tercihen)

Bütün malzemeleri iyice karıştırın ve soğuması için bırakın.

Haberin Devamı

Kuru ve nemsiz ciltler için maske

2 dilim kavun
1 tatlı kaşığı bal
1 yemek kaşığı kaymak

Kavunu ezin, diğer malzemelerle karıştırın. Yüz, boyun ve dekolte bölgenize sürüp 20-25 dakika bekletin.

Cilt lekeleri için karbonat maskesi

2 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
4 damla limon suyu

İlk olarak yoğurt ve karbonat birbirine karıştırılır, ardından zeytin yağı ile limon suyu ilave edilir. Hazırlanan karbonat maskesi çok fazla bekletilmeden, göz çevresinden uzak bir şekilde tüm cilde sürülmektedir. Ciltte 5 dakika bekletildikten sonra ılık su ile yıkanarak maskenin ciltten arındırılması gerekmektedir.

Yazarlar