El ve Ayak Bakımı Nasır bandı nasıl kullanılır? (Nasır bandı kullanımı)

Nasır bandı nasıl kullanılır? (Nasır bandı kullanımı)

27.03.2017 - 15:01 | Son Güncellenme:

Nasır bandı, nasır gibi günlük hayatı etkileyen hatta işkenceye dönüşebilen bir rahatsızlığa sahip olanlar için büyük bir avantaj. Peki, nasır bandı nasıl kullanılır? Nasır bandını kimler kullanabilir? İşte nasır bandı hakkında bilmeniz gerekenler…

Nasır bandı nasıl kullanılır (Nasır bandı kullanımı)

Nasır bandı, nasır problemi olanların sıklıkla kullandığı ve geçici ya da kalıcı rahatlama sağlayan oldukça kullanışlı medikal bir üründür. Nasır bandı kullananların çoğu bu ürünlerden memnun kalmıştır. Peki ya ilk defa kullanacaklar… İşte ilk defa kullanacaklar için nasır bandı nasıl kullanılır ayrıntılı anlatım.

Nasır nedir?
Genel olarak el ve ayaklarda görülen nasır, bulunduğu yerin sürekli sürtünmesinden kaynaklanan deri üstündeki sertleşme ve kalınlaşmadır.

Nasır bandı nasıl kullanılır (Nasır bandı kullanımı)
Nasır bandı nedir?
Nasır bandı, derideki nasırın üzerine yapıştırılarak birkaç saat ile birkaç gün arasında orada tutulmasıyla deriyi yumuşatıp nasırın soyulmasını sağlayan bir banttır. Yara bandını anımsatan görünümünün yanı sıra özel bir yapıya sahiptir.

Nasır bandı nasıl kullanılır?
Nasırı eritmek için en pratik ve etkili çözümlerden biri olan nasır bandı, içerdiği asit maddesi ile mikrop kapma ihtimalini ortadan kaldırarak nasırlı bölgeyi iyileştirir.
Piyasada birçok nasır bandı bulunmaktadır. Bunlardan en uygununu seçmek için bir uzamana danışabilirsiniz.

*Çeşitli büyüklüklerde olan nasır bandını nasırınızın büyüklüğüne göre seçin.
*İlaçlı nasır bandını yapışkanlı yüzeyinden ayırın.
*Bandın üzerindeki renkli bölümü direk nasırın üzerine gelecek şekilde yapıştırın.
*Nasır bandını yapıştırırken çok dikkat etmelisiniz. Normal deriye hiçbir şekilde temas etmemeli. Aksi takdirde sağlam olan deriyi eritir.
*Yapıştırdıktan sonra da oynatmamaya özen göstermelisiniz. Bunun için yara bandı ile sabitlemeye yardımcı olabilirsiniz.
*Ürünün etkisine göre 2 ya da 3 gün sonra bandı çıkarın. (Her ürünün kalması süresi farklı olabilir. Alırken eczacıya danışabilir veya prospektüsünü okuyabilirsiniz.)
*Hala nasır varsa tekrar yapıştırabilirsiniz.

Nasır bandı nasıl çıkarılır?
Kullandığınız bandın süresi dolduktan sonra cerrahi pens yardımı ile deriden çıkarılmalıdır. Ardından bölgeye tentürdiyot sürülmelidir.

Evde cerrahi pens yok ise elinizle de çıkarabilirsiniz. Ancak sonrasında yine tentürdiyot sürmelisiniz. İlk çıkarttığınızda nasır değişik bir renkte görebilir. Endişe etmeyin.



Nasır bandını kimler kullanabilir?
*Diyabetik hastalar
*Küçük bebekler
*Doktorların uygun bulmadığı hastalar dışında nasır bandını herkes kullanabilir.

Ayakkabı Kokusu Nasıl Giderilir?

Yazarlar