Egzersizler Neden yoga yapmalıyım?

Neden yoga yapmalıyım?

04.01.2017 - 15:46 | Son Güncellenme:

Yogaya başlayacak olanlara tavsiye niteliğinde yoganın vücudunuzda değiştridiği şeyler...

Neden yoga yapmalıyım

Yogaya başlamayı düşünüyorsanız, doğru bir karar vermek üzeresiniz demektir. Yoganın zihinsel ve fiziksel sağlığa yararları, yogaya başlamak için yeterli nedeni sunmaktadır.

Haberin Devamı

Yoganın faydaları arasında rahatlamak, daha iyi uyumak, konsantrasyonun artması ve daha niceleri mevcuttur.

Eğer yogayı keşfetmeden önce son bir motivasyona ihtiyacınız varsa yogaya başlamak için bu nedenlere göz atın.

Yoga Zihinsel Karmaşayı Azaltır
Bugünün meşgul ve hızlı dünyasında zihniniz sürekli çalışıyor, olan biteni düşünüyor olabilir. Yoga anı yaşamanızı sağlar ve zihninizi temizlemeye yardımcı olur. Strese yol açan şeyler genellikle takılıp kaldığımız ve üzerinden bir sürü senaryo oluşturduğumuz şeylerdir. Bunlar bize vakit kaybettirirken, yoga aklımızı temizlemeyi kolaylaştırır.

Yoga Ruh Halini İyileştirir
Eğer mutsuz hissediyorsanız, yoga doğal bir şekilde yardımcı olabilir. 2011’de Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan araştırmaya göre 12 haftalık dönemde yoga, 19 uygulamacının ruh halini iyileştirmiş ve kaygı problemlerini azaltmıştır. Bunun sebebi olarak yoga yaptığınızda beyinde yükselen gamaaminobutirik asit seviyesi görülmektedir. Başka araştırmalar da bu maddenin düşük seviyeleri ve depresyon arasında ilişki bulmuştur.

Haberin Devamı

Yoga Diğer Sporların Yanında da Etkilidir
Yoga esneme veya denge çalışmalarını içinde bulundurmayan birçok spor ve fitnesstürüne eşlik edebilir. Profesyonel spor takımları bile artık yogayı antrenmanlarının bir parçası olarak yapmaktadırlar. Yoga sporcuların denge, odaklanma ve dayanıklılık becerilerini artırarak, kendi dallarında daha başarılı olmalarına yardımcı olur. İster koşucu, ister tenisçi olun veya ağırlık kaldırın; yogayı keşfetmek daha iyi olmanızı sağlayabilir.

Yoga Uyumaya Yardımcı Olur
Eğer gece boyu yatakta dönüp duruyorsanız yogaya başlamak için bir nedeniniz daha var demektir. 2004’te yapılan bir araştırmaya göre yoga uykusuzluktan kaynaklanan uyku bölünmelerini azaltmaktadır. Araştırmaya katılan kişiler uykudan daha iyi verim aldıklarını, daha uzun uyuduklarını ve uykularının daha nadir bölündüğünü belirtmiştir.

Yoga Herkesin Yapabileceği Bir Egzersizdir
Yoga hemen hemen her birey için uyarlanabilir, çünkü kişinin kendi hızına ve gücüne göre adapte edilebilir. Birçok pozun, başlangıç seviyesinden, uzman seviyesine kadar farklı versiyonları mevcuttur. Yaşınız, kilonuz, gücünüz veya esnekliğiniz ne olursa olsun, yoga yapmanızın bir yolu mevcuttur. Yaşlılık yıllarında bile yogaya başlanabilir.

Haberin Devamı

Yoga Esnekliğe Yardımcı Olur
Ayak parmaklarına dokunmakta zorlananlar için yoga aşamalı olarak gerilmiş kasları yumuşatabilir ve esnekliği artırabilir. Esnekliği artırmanın anahtarı, yogayı düzenli olarak yapmaktır. Yoga vücuda yatırım yapmak gibidir ve düzenli olarak uygulandığında sonuçlar alınacaktır.

Yoga Yeni İnsanlarla Tanışmak İçin İyi Bir Yoldur
Tüm grup sporları veya dersleri, benzer ilgi alanlarına sahip kişilerle tanışmak için iyi bir fırsat olabilir. Yoga da sağlıklı kalırken, keyifli bir çevre oluşturmaya yardımcı olabilir. Üstelik bu barda birileriyle tanışmaktan çok daha sağlıklıdır. Sağlıklı alışkanlıkları olan arkadaşlar edinmek de, motivasyonunuz düştüğünde, tekrar kazanmanız için faydalı olacaktır.

Haberin Devamı

Yoga Sınırlarınıza Saygı Duyar
Çoğu fitness aktivitesi sürekli gelişmenizi, daha iyisini yapmanızı gerektirir. Yoga ise sizin kendi fiziksel güçlerinize ve sınırlarınıza uygun spor yapmanıza olanak tanır. Dolayısıyla sınıftaki kimseyle rekabet içinde olmazsınız. Yoga vücudunuza ve sınırlarınıza saygı duymayı öğretir, sürekli daha ileriye doğru kendinizi itmenizi gerektirmez. Kendi hızınızla ilerlersiniz ve vücudunuzun ihtiyaçlarına göre duruşların zorluğunu belirleyebilirsiniz.

Yoga Özgüveni Geliştirir
Yeni pozları öğrenmek, geliştirmek ve bu pozlarda ustalaşmak hem fiziksel olarak, hem de yeni bir şeyler öğrenebilme alanında özgüveninizi güçlendirir. Çalışmalar vücutta ve zihinde güçlenmeye yardımcı oldukça kendimize ve kararlarımızda duyduğumuz güven artar. Hem fiziksel, hem de zihinsel olarak sandığımızdan daha güçlü olduğumuzu hatırlarız.

Yoga Stresi Azaltır
İş veya diğer sebeplerle stres probleminiz varsa, yoganın basit nefes teknikleri bile zihni sakinleştirebilir. Vücut pozlar arasında ilerledikçe stres azalması sağlanabilir. Pozlara nefes çalışmalarını dahil edince vücuttaki kaslar rahatlar ve vücut strese tutunmayı bırakır. Eğer duruşları çalışacak zaman veya fırsat yoksa bir süre meditasyon yapmak da faydalı olacaktır.

Haberin Devamı

Hemen Sağlık

Yazarlar