Geri Dön

Enfes yemek tarifleri (Sütlü tatlılar)

Enfes yemek tarifleri serisi sütlü tatlılar ile devam ediyor. Sütlü tatlıların yerini başka hiçbir şeye değişmeyeceklere Enfes yemek tarifleri ile harika tarifler sunuyoruz. İşte Enfes yemek tarifleri ve sütlü tatlılar…

Enfes yemek tarifleri (Sütlü tatlılar)

Sütlü tatlı deyince duran, sütlü tatlıların hafifliği ve lezzetini başka hiçbir şeye değişmeyecek olanlar hemen mutfağa geçebilirsiniz. Enfes yemek tarifleri ile vereceğimiz sütlü tatlıların tarifleri hem lezzetli hem de şerbetli tatlılara göre daha hafiftir. Tatlı krizlerinizde en masumu tüketerek forma kalabilirsiniz.
İşte Enfes yemek tarifleri ve sütlü tatlılar

Fırın sütlaç

Gerçek tavukgöğsü tarifi


Soslu muhallebi
Çocukluğumuzun vazgeçilmezi muhallebiye yeni bir tat katarak meyve sosu ile sunuyoruz.


Malzemeler
*1 litre süt
*2 kaşık nişasta
*2 kaşık un
*Vanilya
*10 kaşık şeker

Sosu için
*3 bardak vişne suyu
*2 kaşık şeker
*2 kaşık nişasta

Yapılışı
Muhallebi için gerekli malzemeleri derin bir tencerenin içinde karıştırarak pişirin. Kıvamı geldiği zaman altını kapatın ve muhallebi kaplarına üzerlerinde 1 parmaktan biraz daha fazla boşluk kalacak şekilde dökün. Soğumaya bırakın.

Sos için de yine tencereye malzemeleri koyup yine koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra muhallebilerin üzerine dökün. Dilerseniz üzerini vişne taneleri veya fındık parçalarıyla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun

Karamel Sos Nasıl Yapılır?

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber