Geri Dön

Enfes yemek tarifleri (Zeytinyağlı yemekler)

Enfes yemek tarifleri bugün biraz Ege bölgesine giderek zeytinyağlı tarifleri veriyor. Enfes yemek tarifleri serisi muhteşem lezzetlerle dolu olan zeytinyağlı tarifleri bir araya toplayarak, zeytinyağlı sevenleri sevindiriyor. İşte Enfes yemek tarifleri zeytinyağlılar…

Enfes yemek tarifleri (Zeytinyağlı yemekler)

Enfes yemek tarifleri serisi ile zeytinyağlı tariflerden devam ediyoruz. Ege mutfağının vazgeçilmezi olan zeytinyağlılar aslında sadece o bölgede değil her yerde sevilmektedir. Hem sağlıklı olması hem de sevilen tadı ile oldukça beğenilen zeytinyağlı tarifleri sizin için bir arada toplayan Enfes yemek tarifleri serisine hemen geçelim.

Haberin Devamı

Zeytinyağlı limonlu pırasa
Zeytinyağlı dediğimiz zaman akla il gelen lezzetlerden biri muhakkak ki pırasadır. Bol limonlu tadıyla ağzımızı sulandıran tarife geçelim.

Zeytinyağlı limonlu pırasa malzmeleri
*1 kilo pırasa
*2 tane havuç
*1 kahve fincanı pirinç
*2 küp şeker
*1 orta boy çay bardağı sızma zeytinyağı
*2 tane limonun suyu
*1 çay bardağı su

Zeytinyağlı limonlu pırasa yapışlı
Pırasa iyice temizleyin, yeşil yapraklarındaki kumlardan arındırın. Sap kısmı da soyulduktan sonra kalın kalın dilimleyin. Havuçları da temizledikten sonra dilimleyin.

Tencereye koyduğunuz pırasa havuç, tuz, şeker, zeytinyağı, pirinç üzerine suyu da ilave edip yaklaşık 30-35 dakika ağzı kapalı pişirin.

Piştikten sonra bir kapa alıp soğumasını bekleyin. Daha sonra bol limon suyu ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Haberin Devamı

Pastırmalı Çin Mantısı

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber