Önemli makyaj tüyoları

Merhabalar,

Bu ay size birkaç makyaj tüyosu vereceğim. Hepimiz az çok kendimize makyaj yapıyoruz değil mi? Ama yaptığımız makyaj bazen bizi olduğumuzdan da kötü gösterebiliyor. Elbette hepimiz ressam edasıyla makyaj yapamayız, her gün bir uzmana da yaptıramayız. Kendi kendimize yapabildiğimizi biraz daha bilinçli hale getirelim o zaman. Ben burada size yine kurallar üzerinden klasik bilgiler vermeyeceğim.

İşte günlük yaşamınızda, yani kısacası öncelikle evinizde en doğru makyajı yapabilmenizi sağlayacak pratik bilgiler…

Elinizin ayarını belirleyin!

Öncelikle makyajımızı yaparken doğru ışık altında olmamız gerekiyor. Genellikle bütün hanımlar makyajını banyo aynasında yapar ve oldukça loş ışık vardır banyoda. Bu da yanıltır sizi. Elbette hepimizin profesyonel makyaj ışığı olan bir banyosu yok! Ben de evimde banyomda makyajımı yaparım. Benim size tavsiyem birkaç denemede doğru fırça darbelerini bulmanız. Yani yaptığınıza gün ışığında bakın ve elinizin ayarını belirleyin. Böylelikle standart makyajınızı belirleyin. Gün ışığında palyaço gibi gözükmeyi istemeyiz değil mi?


Eyeliner sürmek için….

Makyaj konusunda bir diğer hususta hiç birimiz bir diğerimize benzemeyiz.

Binlerce değişik yüz şekli var; göz, yanak, dudak, kaş olarak binlerce farklı kombinasyonlar oluşabilir. Makyajı sadece büyük, küçük göz, yuvarlak, oval, kare yüz gibi klasik üç beş kurala indirgeyemeyiz. Önemli olan kendimizi iyi tanımamız ve birkaç denemeden sonra kendimize en uygun olan makyaj tarzını benimsememizdir.

Ben makyaj tarzının ruhu da yansıttığını düşünüyorum. Sadece makyaj değil, kıyafet ve saçlar da ruhumuzun dışa yansımasıdır. Nasıl gözükmek istediğimize karar vermektir önemli olan. Bundan sonrası daha kolay adımlardır ve sadece uygulamak kalır.

Göz şeklinize ve rengine uygun dünya markası eyeliner ürünler için Tıklayınız…

Şimdi karar verdiğinize göre uygulama kısmında işinize yarayacak ufak tefek bilgiler vereyim.

Diyelim ki eyeliner uygulayacaksınız ve eyelinerı düzgün sürmek zor!!!

O zaman tek bir kerede sürmeyin,
İçten veya dıştan başlayın ama küçük çizgilerle başlayın,
Çektiğiniz kısmı diğeriyle birleştirin,
Yani 3 adımda çekin.
Sonra hata varsa çok hafif dilinizle ıslattığınız pamuklu çubukla fazlalıkları alın

Göz kapağınız düşükse; çektiğiniz eyeliner hemen üst kapağa yapışır o yüzden önce bir gözü çekip kurutup, sonra diğer gözü çekin. Biraz zaman alıyor maalesef.

Eğer gözlerinizi çekik göstermek isterseniz sonuna doğru biraz uzatın ve kalınlaştırın!
Çekik gözlüyseniz ve yuvarlak olsun diyorsanız sadece ortalara belirgin yapın diğer kısımları hafif bırakın!

Küçük ve çukur gözler varsa dışa doğru yarım ya da başlangıcı çok ince olan eyeliner uygulayın.


Dediğim gibi o kadar fazla tip var ki ben sadece popüler olan gözleri yazdım!


Allık sürme sanatı…

Allık uygulamasında ise benim en sevmediğim şey hanımların allık bölgesinin çok dışına uygulamaları. Yani yüzlerini daraltmak için pudra veya fondoten ile yapacakları işi allık ile yapıyorlar ve felaket oluyor. Bir de burunlarına sürüyorlar ki sormayın :))

Kural şu ki insanın renkli olan kısmı yani pembe ya da kırmızı olması gereken kısmı neresi?

Bizi canlı gösterecek yerimiz elbette ki burnumuzun iki parmak yanından şakağımıza kadar olan alan yani yanaklarımız. Allığı buraya doğal olarak ufak dokunuşlarla sürmeliyiz, diğer daraltma işlerini kullandığımız pudra veya fondötenden bir veya iki ton koyu ürünlerle yapmamız gerekir.

Makyaj tarzınıza ve ten renginize uygun allık markaları ve fiyatlarını merak ediyorsanız Tıklayınız…

Dudaklar….

Dudaklarımıza gelince ince dudaklılar kesinlikle koyu renk ruj kullanmamalı hatta onlar sadece lip gloss kullanırsa dudakları daha büyük gözükür,
Asla kalem hattı yapmamalı.
Sadece ten tonu bir kalemle hafif bir hat çizip sonra bunu eliyle dağıtmalı, ya da beyaz bir pudrayı dudak çevresine incecik geçebilir.
Consealerı incecik dudak çevresine geçebilir ve orayı biraz aydınlatır. Şunu unutmayın açık renk genişletir, koyu renk daraltır.

Bu kuralı hep hatırlayın ve ufaltmak istediğiniz yere koyu, büyütmek istediğiniz yere de açık renk uygulayın.

Dudağı dolgun olanlar çok açık renk harici her şeyi uygulayabilirler.

Yüzlerce çeşit ruj markası ve renklerini görmek için Tıklayınız…

Dudak kalemi uygulamasına gelince ben kalemi hat olarak göstermeye karşıyım. Son derece sakil bir görüntü oluyor ve dudağı sınırlamak oluyor. Oysa kalemi uygulayıp sonra elimizle üzerinden geçersek doğallaştırmış oluruz. Zaten dudak kalemi şekil bozukluklarında daha çok uygulanır ama hep doğal olmasını tercih ederim.

Haberin Devamı


Bu aylık bu kadar diyorum. Umarım sizlere faydası olur yazdıklarımın. Ruhunuzu yansıtacak makyajı bulmanız dileğiyle

Haberin Devamı