Geri Dön

Peynirli bazlama tarifi

Lezzetli bir tatlı olan peynirli bazlama tarifini denediniz mi? Kahvaltılara ya da diğer öğünlerinize eşlik edebilecek bir lezzet peynirli bazlama tarifi...

Peynirli bazlama tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

600 gram un
350 ml. yoğurt
150-200 gram beyaz peynir
Tuz
Soda ya da kabartma tozu
Fesleğen ve maydanoz (isteğe göre)

Peynirli Bazlama Nasıl Yapılır?

Tuz ve unu elekten geçirin.

Yoğurdu ve sodayı üstüne dökün.

Hamuru yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun ve 40 dakika bekletin.

Peyniri rendeleyin ya da parçalayın ve sebzeleri doğrayın.

Hamurun içine katın. Hamuru rulo yapın küçük parçalara ayırın.

Oklava yardımı ile her parçayı açın ve orta boyda düz bazlamalar yapın.

Tavanızı önceden ısıtın. Bazlamanın her iki tarafı kızarıncaya kadar tavada pişirin. İsterseniz tereyağı sürebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber