Pikan cevizli yeşil salata tarifi
d.ream Akademi Profesyonel Şefleri’nin hazırladığı, sofralarınıza sağlık katacak ‘Pikan Cevizli Yeşil Salata’ tarifi tam da bu günler için ideal
Malzemeler
Salata için malzemeler;
30 gr. bebek roka
Su
30 gr. Yedikule marul
30 gr. yağlı marul
20 gr pikan cevizi
40 gr. rokfor peyniri
1 adet yeşil elma
1 adet limon
Akçaağaç vinegret için malzemeler;
10 ml. akçaağaç şurubu
Deniz tuzu
Zeytinyağı
3 gr. Dijon hardalı
Pikan Cevizli Yeşil Salata Nasıl Yapılır?
Pikan cevizlerini önceden ısıtılmış 170 °C fırında 10 dakika bekletin. Kavrulan pikan cevizlerini bıçakla iki parçaya bölün. Blue cheese’i ufak parçalar haline getirin.
Elmaları dilimleyip kararmaması için limonlu suda bekletin. Bebek roka, Yedikule marul ve yağlı marulu yıkayıp yapraklarını kurutun.
Ardından tüm yeşillikleri sosla birlikte kasenin içerisinde karıştırın. Elma, peynir ve pikan cevizlerini de üzerine
serpiştirerek servis edin.
Vinegret sosu için bütün malzemeleri bir kabın içerisine koyun ve el blenderı yardımıyla karıştırın. Sonrasında süzgeçten geçirerek hazırladığınız salata ile karıştırın.
Afiyet olsun :)