Haberler Tatlı Tarifleri Sağlıklı dondurma tarifleri Sağlıklı dondurma tarifleri Kendiniz yapabileceğiniz bu lezzetli ve sağlıklı dondurma tariflerine göz atalım... 1 Yaban mersinli dondurma Malzemeler 1 bardak yaban mersini Yarım bardak su 1 bardak yoğurt Yarım bardak süt 1 çay kaşığı vanilya özü Yapmanız gerekenler 10 - 15 dakika tencerede yaban mersinleri suyun içerisinde ısıtın. Tamamen soğuttuktan sonra yoğurdu, sütü ve vanilya özünü ayrı bir kasede karıştırın. Dondurma kaplarınızın içine önce iki karışımı sırayla üst üste gelecek şekilde bölüştürün. 4 - 5 saat buzlukta bekledikten sonra yemeye hazır olacaklardır. Kaynak: Style Me Pretty 2 Ahududulu limonata dondurmaları Malzemeler 1 bardaktan biraz fazla ahududu 2 yemek kaşığı toz şeker 340 gram yoğurt 1 yemek kaşığı limon suyu 1 limonun rendesi Yapmanız gerekenler Ahududuların suyu çıkarın ve tohumlarını atın. Şekeri ahududu suyuna ekleyin ve karıştırın. Bir kasede yoğurdu, limonun suyunu ve kabuk rendesini karıştırın. Bu yğurdu eşit bir şekilde dondurma kaplarınıza bölüştürün. Ahududu ve şeker karışımını da dondurma kaplarının üzerine ekleyin ve bir çubuk yardımıyla dilediğiniz şekillerde yoğurtla karıştırın. Gece boyunca buzlukta bekletin. Kaynak: Cookie Dough and Oven Mitt 3 Salatalık ve naneli dondurma Malzemeler Küp küp kesilmiş 1 salatalık İnce doğranmış 2 salatalık 1/3 bardak limon suyu 1 yemek kaşığı kıyılmış nane yaprakları 2 buçuk bardak su Yapmanız gerekenler Küp küp kesilmiş salatalıkları pürüzsüz olana kadar mikserden geçirin. Karışımın suyunu süzün ve artan salatalık püresini atın. Salatalık suyuna kalan malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Karışımı dondurma kaplarına dökün ve salatalık dilimlerini de eklemeyi unutmayın. Kaynak: Donna Hay 4 Çilekli ve muzlu dondurma Malzemeler Yarım bardak yoğurt 1/4 bardak süt 1 -2 yemek kaşığı toz şeker ya da bal 1 bardak ayıklanmış taze çilek 1 dilimlenmiş muz Yapmanız gerekenler Yoğurdu, sütü ve bal veya şekeri miksere dökün ve harmanlayın. Sonra çilek ve muz dilimlerini ekleyin ve karışım pürüzsüz olana kadar mikserden geçirin. Karışımı dondurma kaplarına bölüştürün ve buzlukta en az 5 saat dondurun. Dondurmalarınızı kolayca çıkarmak için kabı sıcak suyun içine yerleştirin ve bir kaç saniye bekledikten sonra çekip çıkartın. Kaynak: Pretty Simple Sweet 5 Şeftali ve çilek dondurmaları Malzemeler 1 kavanoz şeftali konservesi 1 bardak elma suyu 3 - 5 adet iri çilek Yapmanız gerekenler Bütün malzemeleri miksere koyun ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar harmanlayın. Karşımı dondurma kaplarına dökün ve buzlukta en az 4 saat bekletin. Dondurmalarınız kapalı bir kapta buzluğunuzda iki haftaya kadar dayanır. Kaynak: This Grandma Is Fun 6 Bademli hindistan cevizi dondurmaları Malzemeler 1 bardak krema 1 bardak süt 1 paket hindistan cevizli puding karışımı 1 çay kaşığı badem özü 1 bardak çikolata parçaları 2 yemek kaşığı krema Hindistan cevizi ya da badem parçacıkları Yapmanız gerekenler Bir bardak kremayı, sütü, puding karışımını ve badem özünü bir kasede çırpın. Karışımı dondurma kaplarına dökün ve en az 4 saat buzlukta bekletin. Çikolata parçalarını ve 2 yemek kaşığı kremayı bir kasede eritin. Buzlukta beklettiğiniz dondurmaları erimiş çikolataya bandırın ve hemen hindistan cevizi rendesi veya badem dilimleri ile çikolatayı kaplayın. Önceden hazırladığınız alüminyum folyonun üzerine koyun ve çikolata donana kadar buzlukta bekletin. Kaynak: Creme de la Crumb 7 Alkollü yaban mersinli dondurma Malzemeler Yarım bardak şeker Yarım bardak su 35 adet nane yaprağı 3/4 bardak limon suyu 6 yemek kaşığı rom 170 gram yaban mersini Yapmanız gerekenler Küçük bir tencerede şekeri, suyu ve 25 adet nane yaprağını şeker eriyene kadar ısıtın, sonra ateşten alarak oda sıcaklığına getirin. Karışım soğuduktan sonra nane yapraklarını çıkartıp limon suyunu ve romu da ekleyerek karıştırın. Karışımı dondurma kaplarına dökün ve her kabın içerisine bir kaç tane nane yaprağı ve 12şer tane yaban mersini atın. Dondurmalarınızı buzlukta en az 4 saat beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Kaynak: Broma Bakery 8 Çilekli limonata dondurmaları Malzemeler 1/3 bardak şeker 6 adet çilek 1 bardak taze sıkılmış limon suyu Yarım bardak su Yapmanız gerekenler 1/3 bardak suyu bir tencerede kaynatın ve şeker ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp tamamen soğuyana kadar bekleyin. Çilekleri ufak parçalara kesin ve dondurma kaplarına eşit bir şekilde bölüştürün. Önceden yaptığınız su ve şeker karışımına limon suyu ve yarım bardak suyu ekleyin. Bu karışımı da dondurma kaplarınıza dökün ve dondurun. Kaynak: Sweet and Savory 9 Limonlu hindistan cevizi dondurmaları Malzemeler 1 kavanoz hindistan cevizi sütü Yarım bardak limon şurubu 3/4 bardak pudra şeker 2 limon suyu Yapmanız gerekenler Bütün malzemeleri elde veya mikser yardımıyla karıştırın. Şekerin tamamen eridiğinden emin olun. Karışımı dondurma kaplarına paylaştırın ve en az 12 saat boyunca buzlukta bekletin. Kaynak: Sweet Peas and Saffron 10 Gökkuşağı dondurmaları Malzemeler Kırmızı şerit için, 1 adet muz Yarım bardak ahududu Yarım bardak çilek Turuncu şerit için, 1 adet muz Yarım bardak şeftali 1 ufak portakal 1/4 bardak mango Sarı şerit için, 2 adet muz 1 bardak ananas Yeşil şerit için, 2 adet muz 1 tutam ıspanak 1 bardak ananas 11 Mavi şerit için, 2 adet muz 1 bardak ananas Mavi gıda boyası Mor şerit için, 1 adet muz 1 bardak böğürtlen Pembe şerit için, 1 adet muz Yarım bardak pancar konservesi 1 bardak çilek ya da ahududu Yapmanız gerekenler Her renk için bütün malzemeleri ayrı ayrı karıştırın ve gereken miktarda su ya da yoğurt ekleyerek sıvı hale getirin. Dondurma kaplarına her rengi sırayla ekleyin. Renklerin dağılmaması için bir kaşık kullanabilirsiniz. Dondurmalarınızı buzlukta bir gece boyunca bekletin. Kaynak: The First Year Blog Pembe Nar Özel dondurma tarifi lezzetli tarifler yaz tarifleri