Geri Dön

Sahur ve iftar menüsü nasıl olmalı?

Uzman diyetisyen Olcay Barış sahur ve iftarda yenilmesi ve uzak durulması gerekenleri açıkladı.

Sahur ve iftar menüsü nasıl olmalı?

SAHURDA VE İFTARDA BUNLARDAN UZAK DURUN!

Haberin Devamı

• Ağır ve yağlı yiyecekler, kızartmalar: Hazmedilmesi zor
• Gazlı içecekler: Şişkinlik yapıyor
• Hazır paket gıdalar, şarküteri ürünler (salam, sosis, sucuk vs): içeriğindeki yoğun tuz ve katkı maddeleri açısından oldukça zararlı, tansiyonun yükselmesine neden oluyor.
• Şerbetli tatlılar: kan şekerini birden yükseltiyor.

SAHUR VE İFTAR MENÜSÜ

Sahur Menüsü:
• 2 ince dilim beyaz peynir
• 2 ince dilim kepekli ekmek
• 1 adet haşlanmış yumurta
• Domates, salatalık, maydanoz, yeşillik
• 1 porsiyon meyve

İftar Menüsü:
• 1 hurma
• 1 kase çorba
• 1/8 dilim pide
• 20 dakika ara
• 3 köfte kadar et/tavuk/balık veya 8 yemek kaşığı etli sebze yemeği
• 1 kase tam yağlı yoğurt
• Bol Salata (1 tatlı kaşığı yağlı)

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber