Salon Salon takımlarına bambaşka bir bakış

Salon takımlarına bambaşka bir bakış

27.04.2017 - 14:17 | Son Güncellenme:

Solan takımlarında eskiden beri gelen uyum artık başka bir havada karşımıza çıkıyor. Takım olmayan salon takımlarına bakmaya ne dersiniz.

Salon takımlarına bambaşka bir bakış

Eskiden oturma odası dekorasyonu denilince akla ilk gelen şeylerden biri salon takımlarıydı. Genellikle büyük salonlarda bir üçlü kanepe, bir ikili kanepe ve iki tekli koltuktan oluşan salon takımları renk ve tasarım olarak birbirlerinin aynısı olurdu ve oturma odası dekorasyonunun da temelini oluştururlardı.

Hatta bu takımlar uyum konusunda o kadar hassas bir tasarıma sahip olurlardı ki genellikle yemek odası takımları da salon takımının devamı niteliğinde, aynı renkler ve benzer tasarımlara sahip dekorasyonlar oluştururlardı.

Haberin Devamı

Ama işte evlerimizde her şeyin renk ve tasarım olarak birbirinin aynı olduğu ve kusursuz bir uyumun hakim olduğu dekorasyon anlayışı bugün biraz geride kaldı. Hem modada hem de dekorasyonda artık trend olan ve her geçen gün daha da yaygınlaşan hareketli, dinamik, modern ve bugüne ait bir anlayış var: Eklektik tasarımlar.

Eklektik tasarım demek, özünde farklı şeylerin bir araya getirildiği tasarımlar demek. Yani uyumsuz renklerin birbirine uydurulduğu, farklı tasarımların bir arada kullanıldığı, farklı fonksiyonların harmanlandığı; eskiye nazaran çok daha yenilikçi, sınırları olmayan ve dinamik bir anlayış!

E tabii bu dekorasyon stilinin giderek yaygınlaşmasıyla da oturma odalarında bambaşka bir hava esmeye başladı ve salon takımları artık bir örnek olmaktan çıktı. İşte birbirinden güzel farklı renk, tarz ve modellerin harmanlandığı eklektik oturma grubu örnekleri...

Haberin Devamı

Salon takımlarına bambaşka bir bakış

Cesaret ve yaratıcılık bir arada!
(Honeybee Interiors / homify.com.tr)

Dekorasyon söz konusu olduğunda cesaret her zaman fark yaratıyor: Bu şahane oturma odası dizaynı da bunun en başarılı örneklerinden biri. Yalnızca klasik ve modernin değil, aynı zamanda farklı desen ve dokuların ve farklı renklerin de cesurca bir araya getirildiği dekorasyonda şaşırtıcı bir akıcılık da hemen kendini gösteriyor.

Salon takımlarına bambaşka bir bakış

Farklı desenlerin dansı
(Archiprofi / homify.com.tr)

Eskiden asla dışına çıkılmayan dekorasyon kurallarından biri de farklı desenlerin kesinlikle yan yana kullanılamayacağı idi. Mesela puantiyeli bir koltuğun yanında çiçek desenli bir koltuk asla kullanılmazdı; ya da çizgili kırlentler yuvarlak desenli koltukları katiyen süsleyemezdi. Ama bugün farklı desenlerin yarattığı hareketli ve pozitif enerji oturma odalarında sıklıkla kullanılan temalardan biri.

Salon takımlarına bambaşka bir bakış

Fonksiyonların iç içe geçişi
(Clean Design / homify.com.tr)

Tabii yalnızca renk ve tarzlar değil, fonksiyonlar da artık iç içe geçiyor. Mesela bu örnekteki gibi bir dresuar, koridoru süslemek yerine oturma odasının merkezinde TV ünitesi olarak kullanılabiliyor!

Haberin Devamı

Salon takımlarına bambaşka bir bakış

Malzemeleri harmanlamak
(Decora / homify.com.tr)

“Deri ve kumaş bir arada kullanılmaz.” Bu cümle de artık dekorasyon tarihinin derinliklerinde yerini almak üzere çünkü bugün deri koltuklar ve kumaş koltuklar yan yana gelip mükemmel bir estetik oluşturabiliyorlar.

Salon takımlarına bambaşka bir bakış

Uyumsuzluğun ahengini keşfedin
(Andrea Achumacher Interiors / homify.com.tr)

Eğer siz de evinizdeki sıkıcı uyumdan vazgeçmek ve daha yenilikçi ve modern bir dizayna geçiş yapmak istiyor ama nereden başlayacağınıza karar veremiyorsanız, önce farkı ve uyumsuz renkleri bir arada kullanmaya çalışarak başlayabilirsiniz. Uyumsuzluğun ahengini keşfettikçe zaten hayal gücünüz ve yaratıcılığınız sizi yönlendirecektir.

Salon takımlarına bambaşka bir bakış

Takım kalıplarını yıkın
(Design Studio 98 / homify.com.tr)

Oturma odanızda illa ki bir üçlü kanepe ve en az bir berjer olmak zorunda değil. Yeriniz darsa ve ferah bir dekorasyon istiyorsanız ister iki tane tekli koltukla, isterseniz de yalnızca bir üçlü kanepeyle kendi ihtiyaçlarınıza en uygun ve sizin için en konforlu dizaynı yapın.

Haberin Devamı

Yazarlar