Editörün Seçtikleri Siri ile neler yapabilirsiniz?

Siri ile neler yapabilirsiniz?

01.08.2017 - 17:54 | Son Güncellenme:

Apple, "The Rock x Siri : Güne Hükmet” adlı aksiyon dolu yeni reklam filmini yayınladı. Filmde Dwayne, Siri ile birlikte ilgi alanlarının peşinden giderek dünyayı dolaşıyor ve hatta uzayda selfie çekiyor. Peki siz Siri ile neler yapabilirsiniz?

Siri ile neler yapabilirsiniz

Apple, "The Rock x Siri : Güne Hükmet” adlı aksiyon dolu yeni reklam filmini yayınladı.
Reklam filminde “The Rock” olarak tanınan aktör Dwayne Johnson’ın yoğun programına daha da fazla iş sığdırmak için dünyanın en popüler kişisel asistanı Siri’den yararlanıyor.

Haberin Devamı

Dwayne, Siri ile birlikte hayattaki hedeflerini gözden geçirmekten, ilgi alanlarının peşinden giderek dünyayı dolaşmaya ve hatta uzayda selfie çekmeye kadar birçok iş başarıyor.

Reklam filmi geçtiğimiz hafta Amerika’da ve dün akşam itibariyle de Türkiye’de Türkçe versiyonu ile yayılanmaya başladı.

Tıpkı The Rock gibi, Siri de nerede ve ne yapıyor olursanız olun tüm işlerin üstesinden kolayca gelmenize yardımcı olabilir. Siri, telefon araması yapma gibi basit işlerden, konum tabanlı anımsatıcılar oluşturma veya takviminizi yeniden düzenleme gibi daha karmaşık işlemlere kadar her işinizi kolayca yapmanıza yardımcı olur.

Aramalar: Siri, arama yapmanın en iyi yoludur. Hatta kullanıcılar iOS’ta en çok arama yapmak için Siri'yi kullanıyor. Siri kişilerinizi tanır, ilişkileri ve takma adları öğrenir. Ayrıca şirketleri bulup aramanıza da yardımcı olur.

Haberin Devamı

Mesajlar: Siri, hareket halindeyken veya arabanızdayken mesaj göndermenin veya en son mesajları okutmanın en mükemmel yoludur. Mesajlaşma, iOS’ta aramalardan sonra Siri’nin en çok kullanıldığı ikinci işlem ve Apple Watch’ta Siri ile gerçekleştirilen en popüler işlem.

Anımsatıcılar ve Uyarılar: Siri anımsatıcılar ve listeler oluşturarak yapmanız gereken işleri takip etmenize yardımcı olur ve alarm ya da zamanlayıcı ayarlamayı kolaylaştırır.

Kişiler ve Takvim: Siri tüm kişi bilgilerinizi takip eder ve takviminizi yönetmenizi kolaylaştırır.

Navigasyon: Siri, gitmek istediğiniz yere ulaşmanızı sağlama ve yakındaki şirketleri veya yerleri bulup onlarla etkileşime geçmenize yardımcı olma konusunda mükemmeldir. Mağaza çalışma saatlerini kontrol edebilir, internet sitelerini ziyaret edebilir, değerlendirmeleri okuyabilir, fotoğrafları görebilir, yol tarifi alabilir, şirkete telefon edebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

Fotoğraflar ve Selfie’ler: Siri Fotoğraf uygulamasındaki favori fotoğraflarınızı bulabilir veya selfie çekmek için bir komutunuzla ön kamerayı açabilir.

Dışarı çıkma: Akşam dışarı çıktığınızda Siri restoran bulmanıza, yol tarifi almanıza veya araç çağırmanıza yardımcı olabilir.

Haberin Devamı

Eğlence ve Medya: Siri favori müziklerinize, TV programlarınıza, filmlerinize, podcast’lere ve sesli kitaplara erişmenize yardımcı olur. Siri, temel oynatmayı başlatma ve durdurma kontrollerinin yanı sıra müzik dinleme ve film izleme deneyiminizi de kişiselleştirerek tüm aygıtlarda içerikleri sıraya koyar ve soruları yanıtlar.

Ev yönetimi: Siri, HomeKit ile birlikte termostattan ışıklara ve güvenlik sistemine kadar evinizdeki her şeyi kontrol etmenize yardımcı olur. Siri, evinizde bulunan ve HomeKit ile uyumlu aksesuarları tanır.Belirli bir anda hangi durumda olduklarını bilir.Yani Siri’den ev aletlerini açıp kapamasını, ışıkları kısmasını veya belirlediğiniz ortamlardan birini ayarlamasını isteyebilirsiniz.

Egzersiz ve Antrenmanlar: Siri ile iPhone ve Apple Watch’unuzdaki antrenman uygulamalarını kontrol edebilirsiniz. Örneğin, Siri’ye koşu, bisiklet, yüzme veya kardiyo gibi bir antrenman başlatmasını söyleyebilirsiniz.

Ayarlar ve Sistem Tercihleri: Siri komutunuz üzerine Wi-Fi’yi açarak veya konum ayarlarını açık duruma getirerek aygıtlarınızı yönetmenizi sağlayabilir.

Haberin Devamı

Uygulamaları Başlatma: Siri tek bir komutunuzla tüm uygulamalarınızı açabilir. Arkadaşlarınızla mesajlaşmak için WhatsApp’ı, araç çağırmak için Uber'i, arama yapmak için Viber veya Skype’ı, fotoğraf bulmak için Pinterest veya Facebook’u kolayca başlatabilirsiniz.

Acil durumlarda yardım alma: Siri tam anlamıyla bir hayat kurtarıcı. Acil durumlarda destek için Siri 112’yi arayabilir, en yakın hastaneyi bulabilir, uygun bir yardım hattı önerebilir veya yerel hizmet önerilerinde bulunabilir. Kullanıcılar “Hey Siri” diyerek iPhone’larına dokunmadan bütün bu hizmetleri başlatabilirler.

Yazarlar